Миналата година Бела Хадид сподели с милионите си последователи в социалните мрежи своята трудна, но неизбежна битка с лаймската болест, с която живее повече от десетилетие. Тогава моделът не скри, че едно любимото ѝ хобита, което я разсейва от всичко, е ездата.

Тя неведнъж е споделяла снимки със своите любими животни конете, от които е повече от ясно какво голямо удоволствие й носи да е сред тях.

Наскоро Бела Хадид обаче беше нападната именно заради няколко кадри с кон. Тя сподели серия от снимки от професионалните си ангажименти, за целите на които красивият модел позира на кон. Фотосесията ѝ за Vogue Италия обаче разгневи много от феновете ѝ.

Бела Хадид позира гола сред лавандулово поле - и отново се радва на живота

Бела Хадид позира гола сред лавандулово поле - и отново се радва на живота

Тежките моменти са вече зад гърба ѝ

На една от снимките 27-годишният модел е права върху животното, но много от последователите ѝ изразиха притеснението си, че може да го нарани и бързо я нападнаха.

Няколко потребители пишат: "Горкият кон", докато друг добавя: "Не го ли боли, когато стоиш права върху него?" "Слезте от този кон, моля", пише трети, докато четвърти настоява: "И ти твърдиш, че обичаш конете. Ако го правеше, нямаше да му причиняваш това."

Разбира се, намериха се и много нейни фенове, които да я защитят, като отбелязват, че не виждат нещо лошо, обръщайки внимание на факта, че все пак е стъпила върху кон, който обикновено тежи около 400 кг и повече, а не върху куче, както и че конете за животни, които се използват за езда.

Бела Хадид и Адан Бануелос - кое е новото гадже на модела

Изненадващата професия на новото гадже на Бела Хадид

Нова любов

За момента Бела не е реагирала на коментарите на последователите си, но с гордост демонстрира впечатляващите си конни умения в публикация в социалните мрежи през февруари, където участва в специално състезание по конен спорт в западен стил, при което кон и ездач работят заедно пред съдия или съдийска група, за да демонстрират атлетизма на коня и способността му да се справя с говеда. Тя също сподели няколко снимки, на които се гушка с красивия си кафяв кон и го целува по носа.

В интервюто за Vogue Италия Бела говори за това как се чувства "ясна и присъстваща за първи път" в живота си, почти три години след като е преживяла бърнаут. "Чувствам се толкова щастлива, че съм заобиколена от моето семейство и приятели. Имам невероятен екип от креативни хора, които ме вдъхновяват ежедневно", разкрива тя.

Бела Хадид не крие, че отделя време всеки ден, за да прави това, което я кара да се чувства здрава, да се връща на правилния път, като яздене на коне, писане, разговори с хубави хора, грижи за кучето ѝ и просто време сред природата.

Преди време Бела разказва за борбите си с психичното здраве в публикация в Instagram от 2021 г., където съветва всеки, който се бори, да запомни, че "не сте сами".

"Социалните мрежи не са реални. Моля, не всеки, който се бори, запомни това. Понякога всичко, което трябва да чуеш е, че не си сам. Имала съм достатъчно сривове, за да знам следното: ако работиш достатъчно усилено върху себе си, прекарваш време сам, за да разбереш своите травми, , радости и начин на живот, винаги ще можеш да разбереш или научиш повече за собствената си болка и как да се справяш с нея", разкрива още Бела Хадид.

Бела Хадид след дългото мълчание - страхът не е опция за конфликта между Израел и Хамас

И Бела Хадид проговори за случващото се в ивицата Газа

Дължи го на палестинците

На друго място по време на интервюто Бела казва, че "приоритизира себе си" занапред. "Звучи просто, но са необходими много усилия, за да се постигне", категорична е Хадид.