Преди дни Джиджи Хадид изрази публично мнението си за конфликта между Израел и Палестина и атаките на организацията Хамас на израелска земя. Без изненада за никого, моделът подкрепи палестинския народ, но и осъди актовете на насилие.

Как Израел отговори на Джиджи Хадид за подкрепата ѝ за Палестина

Как Израел нападна Джиджи Хадид заради изказванията ѝ

Конфликтът е на много нива

А думите й получиха широк отзвук, защото тя от години е в ролята на активист в подкрепа на Палестина, където е роден баща й Мохамед. Дори израелското правителство отговори косвено на Джиджи в профила си в Instagram. А, оказва се, реакциите далеч не спират дотук.

Според информация на TMZ, Джиджи Хадид, сестра й Бела и цялото им семейство е получило смъртни заплахи след изразената от модела позиция. Този тормоз ги е принудил да сменят телефонните си номера, които някак са изтекли в интернет пространството. Но заплахите продължават да ги застигат и по имейл, и в социалните мрежи.

Стигнало се дотам, че Мохамед Хадид вероятно ще потърси помощ от ФБР, защото вече всички се притесняват дали наистина няма да им се случи нещо лошо на фона на напрегнатата обстановка не само в Близкия Изток, но и отзвука й по целия свят.

анкета

Заслужават ли смъртни заплахи известните личности, заели позиция в конфликта между Израел и Хамас?

Виж резултати

Не, всеки избира на чия страна застава 43.9%

Когато заемаш страна, трябва да си готов за всичко 19.0%

Стига насилие, стига заплахи 32.7%

И аз имам мнение, да смее някой да ме заплаши 4.4%

Бащата на Джиджи Хадид също сподели нейната публикация за случващото се в Израел в профила си, а след това още няколко пъти изрази по различни начини подкрепата си за палестинския народ, за част от който се смята и той. И докато мнозина го подкрепиха за думите му, отново не липсваха и критикуващи.

Конфликтът между Израел и Палестина и коментарът на Джиджи Хадид

Какво иска Джиджи Хадид за Израел и Палестина

На страната на мира и човешките права

Мохамед Хадид публикува и снимка на израелския премиер Бенямин Нетаняху, към която написа: "За да бъда ясен, осъждам убийството и вземането на заложници или малтретирането, измъчването на цивилни. На арабски мюсюлмани, евреи или християни. И допълни, че изразява "пълно неодобрение" към отношението на окупаторите към окупираните.