Сър Антъни Хопкинс описва работата си във филмите на Marvel за Тор като "безсмислена актьорска игра". Родената в Порт Талбът звезда се присъедини към актьорския състав на "Тор", филмовата версия на комикса на Marvel на Кенет Брана през 2011 г.

Антъни Хопкинс, Loewe и как актьорът стана рекламно лице на испанската марка

Антъни Хопкинс какъвто не сме го виждали досега

Неочакван ход от актьора

Той изигра Один, бащата на титулярния герой, а също така се появи в "Тор: Светът на мрака" от 2013 г. и "Тор: Рагнарок" от 2017 г. "Ако просто седите пред зелен екран, не мисля, че може да се нарече актьорска игра и няма много смисъл да играете въобще", признава сър Антъни пред New Yorker.

"Облякоха ме в броня, сложиха ми брада и ми казаха: "Седнете на трона, покрещете малко", добавя Антъни Хопкинс пред списанието. През 2021 г. холивудската знаменитост влезе в историята, като стана най-възрастният човек, спечелил награда Оскар за актьорско майсторство, получавайки втори такъв приз за ролята си на мъж с деменция във филма "Бащата".

Превъплъщението на 85-годишния актьор в ролята на злодея Ханибал Лектър в "Мълчанието на агнетата" му донесе първия Оскар през 1992 г. Звездата завършва Кралския уелски колеж по музика и драма в Кардиф през 1957 г. и бързо печели слава, след като е забелязан от Лорънс Оливие и се присъединява към Кралския национален театър.

Антъни Хопкинс на 85

Антъни Хопкинс на 85

Защото някой днес има рожден ден

Междувременно колегата на Антъни Хопкинс в "Тор" - Крис Хемсуърт, сподели пред списание GQ, че харесва опитът да прави филми за Тор, но се пошегува, че героят му омръзва доста бързо - на всеки две години. "Харесва ми фактът, че успях да направя нещо доста различно през целия процес. Първите два и последните два филма бяха нещо съвсем различно за мен като усещане", споделя актьорът. Той разкрива още пред списанието, че е готов да се върне към Тор, "да види какво могат да предложат творчески, ако има нещо ново" за героя. "Но аз наистина искам да правя някои други неща за известно време", категоричен е австралиецът.