Red Hot Chili Peppers са от групите, които дефинираха рок музиката в последните две десетилетия на ХХ век. Зад хитовете им като "Under The Bridge" и "Californication" обаче стоят лични истории, които феновете на музиката им със сигурност искат да научат.

Red Hot Chili Peppers, новият албум Unlimited Love, видеоклипът "These Are the Ways" и звездата на Алеята на славата

Red Hot Chili Peppers отказват да слязат от върха

Групата с нов албум и едно голямо признание

Голяма част от тях бяха разкрити в автобиографичната книга на вокала на Red Hot Антъни Кийдис Scar Tissue, излязла през 2004 г. (излязла пет години по-късно и на български под името "Белези: Автобиографията на Антъни Кийдис/Red Hot Chili Peppers).

А сега Кийдис - вече 61-годишен, е готов да види историята на живота си на кино. Той се е съгласил Scar Tissue да се превърне игрален филм, като самият той ще е продуцент заедно с Брайън Грейзър и Гай Озийри, който се занимава с мениджмънта на групата.

Снимка 650336

Източник: GettyImages

Историята на Кийдис е неконвенционална - след развода на родителите си живее за кратко с майка си, след което на 12 години се мести в Холивуд при баща си Джон Кийдис. Джон е дилър на наркотици и именно той дава първата марихуана, кокаин и хероин на сина си.

Снимка 650335

Източник: GettyImages

"Без да дава присъди, историята му показва как всичко преживяно от него дава отражение в музиката, която след това докосва милиони хора", се казва в информацията за игралния филм, цитирана от Deadline.

"Осъзнах, че целият смисъл да напиша тази книга не съм бил аз, а да покажа, че някой може да е стигнал дъното, но след това отново да изплува на повърхността, за да има продуктивен, успешен, щастлив и интересен живот", коментира Антъни Кийдис.

За момента няма информация кой ще изпълнява ролята му в Scar Tissue, нито пък кога се очаква да започне работата по филма.