Червеното вино се пие през зимата, а бялото - през лятото. Червеното се пие на стайна температура, а бялото може да държим в хладилник.

Виното, готвенето, почистване и какво да правим с остатъците, които вече не стават за пиене

Какво да правим с виното, което вече не става за пиене

Всяка капка влиза в употреба

Макар отчасти верни, тези вярвания са клишета. Според любимия ни кулинарен сайт The Kitchn можем да държим в хладилника и червеното вино.

Естествено, че точно това ни идва на ум през горещите летни дни. Дори когато сме наясно, че оптималната температура за червените вина да разгърнат ароматите си е между 12 и 15 градуса.

Снимка 469628

Източник: iStock

Но през лятото можем да го оставим за около час в хладилника или 15 минути във фризера, за да достигне тази температура.

И докато богатите на танини червени вина не е добре да стигат до хладилника, други го обичат. Такива са свежите божоле, бургундско, пино ноар, скиава. Как обаче да го запазим студено, когато вече в чашата? Най-добре да налеем лятното си червено вино в охладена чаша или с кубчета за охлаждане на напитките. Лед се ползва в краен случай.