Бившата спайска Виктория Бекъм получи приз за принос в британската мода, на провелите се снощи в Лондон награди "Жена на годината" на сп. "Харпърс базар".

Жената на Дейвид Бекъм, която от години е моден дизайнер, заяви, че е изключително поласкана от този факт. Компания на церемонията и правеше сина и Бруклин, когото тя разцелува позьорски за пред фотографите на излизане от залата.

На церемонията бяха отличени още бившата звезда от сериала "Досиетата Х" Джилиан Андерсън и актрисата Кейт Бланшет. Те станаха съответно "Телевизионна икона" и "Международна актриса на годината". За "Британска актриса на годината" бе обявена Наоми Харис.

23-годишната красавица Журдан Дън бе удостоена с отличието Модел на годината. Приятелката на Мик Джагър Лорън Скот бе отличена за популяризирането на нови модни тенденции, а съпругата на Колин Фърт Ливия Гуиджиоли получи признание за екологичните усилия, които полага в модата като дизайнер на рециклируеми тоалети за червения килим.

За Мъж на годината бе обявен актьорът Идрис Елба, превъплyтил се в образа на Нелсън Мандела във филма "Мандела: Дълъг път към свободата".

В останалите категории награди получиха Фрида Джанини (Международен дизайнер), Айрин Лаудер (Бизнесдама на годината), Рита Ора (Музикант на годината), Дж. К. Роулинг (приз "Вдъхновение"), Наталия Водянова (Филантроп на годината)