Времето се затопли и гардеробът не е единственото място, което има нужда от промяна. А за да подобрим атмосферата в дома си, трябват не много усилия и мъничко вдъхновение.

Снимка 350904

Източник: iStock

Зеленина

Наистина е толкова лесно - може да купим няколко саксии растения или просто да наберем букет по време на уикенд разходките си сред природата. Ако искаме екзотичен привкус, трябват ни тропически растения, които обаче може да гледаме единствено вътре. От друга страна, и сандъче с мушкато ще свърши работа.

Нов текстил

Това е сравнително евтин начин да "ъпгрейднем" интериора - няколко калъфки за декоративни възглавници с интересни принтове, нова кувертюра за креслото или красиви нови пердета са достатъчни, за да се усети стаята като нова.

Снимка 350905

Източник: iStock

Мебели за съхранение

Едва ли някой ще се изненада, че колкото по-малко предмети са нахвърляни наоколо, толкова по-уютен е домът. Затова е хубаво да инвестираме в красиви мебели за съхранение - ретро ракла, плетени кошове или обемни декоративни кутии ще съберат всичките ни дреболии.

Уханието като запазена марка

Ароматите влияят подсъзнателно на настроенията, а приятното ухание кара човек да се чувства уютно на мястото, което се намира. Сега е моментът да помислим как да ароматизираме дома - с купа потпури, букетчета сушена лавандула, ароматни свещи или традиционните ароматизатори за въздух от дрогерията.

Снимка 350903

Източник: iStock

Личен отпечатък

Не искаме домът ни да изглежда като от каталог на магазин за мебели - подредено, но безлично пространство. Затова е добре да оставим интериорът да говори за своя обитател - любимите книги са подредени на видимо място, картините и снимките са закачени по стените и т.н. Така, поглеждайки към тях, човек винаги ще има каква история да разкаже.