Гащеризонът е от тези дрехи, на които все се радваме на снимка, но рядко се осмеляваме да си купим, притеснени как ще ни стои и къде ще го носим. Ако досега не сме рискували, пролетта е перфектното време да го направим. А ако често се доверяваме на този тип дрехи, значи трябва да обновим колекцията си с някое ново попълнение за сезона.

Кои са най-актуалните цветове за пролет 2024

Кои са най-актуалните цветове в гардероба за тази пролет

За много настроение

Гащеризонът е удобна и практична дреха, защото ни спестява чуденето пред огледалото кое с кое да комбинираме, за да получим перфектния тоалет. А той се нуждае само от някой и друг аксесоар, лека връхна дреха и правилните обувки и чанта, с които да изглежда както достатъчно елегантен за по-специален повод, така и подходящ за ежедневието.

Правилният избор на гащеризон зависи преди всичко от фигурата ни. Почти всеки модел ще ни стои страхотно, ако имаме фигура тип пясъчен часовник. Ако е по-скоро круша (тясна горна и по-широка долна част), тя трябва и кройката на дрехата да е същата - по-вталена до кръста и по-разкроена под него.

Снимка 659446

Източник: iStock

Може да заложим и на по-голямо деколте, за да пада акцентът върху него. Широките крачоли оптически издължават краката. Перфектната им дължина е до глезена или съвсем малко да го покрива, но не чак до петите. А за по-пълничките жени са подходящи модели от ефирни и разкроени материи с акцент върху талията.

Основните притеснения са, че гащеризонът ще подчертае коремчето и ще направи задните части да изглеждат по-големи. Но тук отново всичко опира до модел и кройка. Затова е най-добре да не поръчваме от онлайн магазин, а да пробваме на живо, за да не останем разочаровани от избора си. Така ще изберем точно този модел, който подчертава предимствата и прикрива несъвършенствата на нашата фигура, пише Daily Mail.

Снимка 659448

Източник: iStock

Разбира се, много важна е и материята, от която е направен гащеризонът. Въпреки че дънковите изглеждат много добре, надали ще ни е особено удобно да прекараме с тях цял ден. Платът трябва да е лек и мек, като най-добрият избор са памукът и ленът. За по-специални случаи може да заложим и на коприна, но трябва трябва да сме по-внимателни, ако нямаме наистина перфектни форми.

Мафиотска съпруга или #mobwife стил на обличане - защо тази тенденция стана толкова популярна

Защо стилът "Мафиотска съпруга" е толкова популярен

Ето кои са основните й "съставки"

По време на представянето на колекции пролет-лято за 2024 г. редица модни марки затвърдиха завръщането на гащеризона сред актуалните тенденции. В тях моделите са в неутрални тонове като черно, сиво и бежово и се комбинират с ярки аксесоари за една по-винтидж визия. Но, разбира се, ние можем да експериментираме спрямо вкуса и стила си.