Жалко е обаче, че масата от хора предпочита да се идентифицира най-вече с визията и провокативните черти от характера на знаменитостите, вместо с качествата, които са им помогнали да стигнат върха. Така работи умът ни просто.

Но пък ние точно поради тази причина обичаме да акцентираме именно върху ценностите и ритуалите на хайлайфа, които биха направили и нас самите по-ефективни и успешни. 

Съветите на Робин Шарма, за да сме по-продуктивни

Кой е навикът, който успешните хора са изградили

Не на всеки му стиска, но си заслужава

Американският репортер Бенджамин Спал е разговарял с над 300 личности, заемащи престижни и високи позиции в обществото и бизнеса. Измежду тези хора е бил президентът на Pixar и Walt Disney Animations Studio, трикратен олимпийски златен медалист, писатели, певци и други.

Целта му е била да научи какви са сутрешните навици и ритуали на тези хора, и е открил, че при всички тях преобладават 3 основни теми.

Какво ще се случи, ако напуснем социалните мрежи

Какво ще се случи, ако напуснем социалните мрежи

Плюсове, плюсове

Без социални мрежи

Повечето от интервюираните личности са заявили, че или изобщо не използват социалните мрежи, или проверяват профилите си поне 2-3 часа след ставане.

Снимка 320012

Източник: iStock

Лягането и ставането с очи, вперени във Facebook или Instagram, е критично за психиката и настроението ни. Колкото повече изчакаме с влизането в социалните мрежи след ставане, толкова повече от спокойствието на съня си ще можем да почувстваме през първите будни часове.

Време за мен

Личното време, прекарано в уединение сутрин, е изключително важен фактор, ако искаме да сме концентрирани, идейни и ефективни през целия ден, твърдят успелите.

Снимка 317464

Източник: iStock

Някои от тях предпочитат да почетат книга за час, докато пият кафе, други пък залагат на медитация и йога. Обединяващите елементи са погледът навътре, спокойствието и фактът, че сме сами със себе си.

Какво ни трябва за една щастлива сутрин

Какво ни трябва за една щастлива сутрин

Светлина? Тренировка? Музика? Секс?

Утрото е прекрасен момент да изчистим и балансираме ума си, и да овладеем потока от мисли от рано.

Преди да станат другите

Успешните хора се кълнат в магията на движението рано сутрин, преди всички да са станали.

Защо да ставаме в пет сутринта

Защо да ставаме в пет сутринта

Има ли връзка между успеха и ранното ставане

Независимо дали говорим за бягане в парка, плуване, сутрешно чистене или пък час, прекаран във фитнеса, е важно да включим активно движение в сутрешната си програма.

Снимка 343256

Източник: iStock

След като цяла нощ сме били неподвижни, целенасоченото активиране на сърдечносъдовата, дихателната и опорно-двигателната система ни дава летящ старт на деня и ни прави по-издръжливи в стресови ситуации.