Преди време споменахме за Робин Шарма и клиповете, които той прави, с цел да мотивира хората. Шарма е автор на няколко книги, сред които "Наръчник по величие" и "Лидерът, който нямаше титла". 

Как да бъдем по-уверени в себе си

Как да бъдем по-уверени в себе си

4 стъпки за изграждането на мотивация

В едно от видеата си, или мастърклас, както го нарича Шарма, става въпрос за навика, който всички успели хора притежават. И той е, че стават рано. С това твърдение вече се запознахме от книгата на Джеф Сандърс - "Чудото в 5 сутринта".

Защо да ставаме в пет сутринта

Защо да ставаме в пет сутринта

Има ли връзка между успеха и ранното ставане

В нея Сандърс има за цел да ни убеди, че ако ставаме рано, ще можем да организираме времето си така, че да бъдем много по-продуктивни.  

Снимка 367560

Източник: iStock

Робин Шарма е на същото мнение, като смята, че ранното ставане е въпрос на навик, който всеки от нас може да придобие. Според Шарма са необходими 66 дни, за да превърнем дадено нещо в навик и то да стане част от рутината ни. 

В какво се крие успехът и как да го постигнем

В какво се крие успехът и как да го постигнем

Защо няма невъзможни неща

Разбира се, че ставането рано е много трудно, но това е така, защото значимите неща се постигат трудно. Но в пет часа сутринта по-голяма част от хората спят, което ни дава преимущество, и от нас зависи дали ще го използваме, за да постигнем целите си. 

Робин Шарма ни съветва да си дадем 66 дни, в които организмът ни да привикне с ранното ставане и да преследваме мечтите си. Защото това ще бъде едно от най-добрите решения, които сме взимали.