Млякото от ядки набира все повече популярност сред хората, които започват да осъзнават начините и методите, по които бутилираното прясно мляко в магазините се произвежда.

Освен че животните във фермите за мляко се отглеждат в умопомрачителни условия, никога не може да бъдем сигурни дали кутията или бутилката, която купуваме, съдържа 100% чисто мляко без добавки, следи от антибиотици и т.н.

Точно поради тези причини днес споделяме рецепта за приготвяне на чисто и вкусно мляко от ядки, която, освен с кашу, може да бъде направена и с лешници или бадеми.

Снимка 351572

Източник: iStock

Продукти
1 ч.ч. сурово кашу
около 1 литър вода
1 ½ с.л. мед
½ с.л. ванилия
щипка сол

Начин на приготвяне
Накисваме суровото кашу в съд с вода и оставяме да престои между един и 24 часа - колкото повече кашуто седи във водата, толкова по-рядка ще бъде и финалната смес. Ако предпочитаме по-гъста течност, можем да отсипем и малко от водата.

Снимка 351571

Източник: iStock

Изсипваме кашуто с водата, в която е престояло, в блендер и разбиваме на висока скорост. Прибавяме меда и солта и продължаваме да разбиваме.

След като сме получили максимално гладка и хомогенна смес, прецеждаме съдържанието на блендера през тензух или фина цедка.

Млякото от кашу трябва да се съхранява в хладилника и е годно за консумация до седмица, след като сме го направили.