Мерките, които в световен мащаб се взимат срещу коронавируса, са наложителни и строги, но такива и трябва да бъдат, ако искаме да се справим с пандемията.

Airbnb, Unique Airbnb Fund и как компанията раздава един милион долара за строеж на странни къщи

Airbnb дава 1 млн. долара, за да построим нещо странно

Това търсят хората

Проблемът е, че бизнесът страда, а оттам и икономиките на абсолютно всички страни. Airbnb е точно пример за компания в криза.

Знаем, че те са един от водещите сайтове за резервациите на къщи, апартаменти и стаи навсякъде по света, но след като пътуванията и туризмът са буквално замразени, няма и кой да се възползва от услугите му.

От ляво надясно: Джо Гебия, Нейтън Блехарчик и Брайън Чески

Източник: GettyImages

От ляво надясно: Джо Гебия, Нейтън Блехарчик и Брайън Чески

Според Reuters, за да се справят с кризата, Airbnb са предприели драстични мерки. Компанията е орязала напълно бюджета за маркетинг с цел да спести 800 милиона долара.

Основателите на Airbnb Джо Гебия, Нейтън Блехарчик и Брайън Чески ще се лишат от заплатите си за следващите шест месеца, а топ мениджърите в компанията ще се простят с 50% от възнагражденията си. 

Airbnb и новото предложение за следене на наемателите на квартири

Ще ни наблюдават ли в Airbnb квартирата ни

Къде остава личното пространство

В момента компанията е спряла да наема и служители, като изключение се прави за специфични и наложително необходими позиции. Вероятността служителите на Airbnb да получат какъвто и да било бонус през 2020 г. е минимален.