Задълбочаващата се есен ни изпраща още по-надълбоко във възглавниците на дивана, с чаша горещо мляко с канела и купа жълтеещи ябълки и круши.

Наскоро колегите от Lifehacker ни подшушнаха за доста интересна "рецепта" за ябълка със сол, която нямаше как да не тестваме.

Добре де, не е толкова рецепта, колкото инструктаж за поръсване на нарязани парченца ябълка със сол, след което трябва да изчакаме пет-десет минути.

Истината е, че солта блокира киселите и горчивите нотки от вкуса на ябълките, и подчертава заложбите със захар и други сладостни привкуси.

Изключително подходяща закуска е за дълги есенни разходки в планината, когато се поизпотим. Солта възстановява електролитния баланс, нарушен от потенето и движението, като същевременно ни кара да чувстваме и по-сити.

Така с щипка сол хем сме нахранени, хем сме от страната на диетичните закуски, хем и ябълките стават по-вкусни.