Равиолите се водят вид паста и са едно от най-любимите ястия не само за италианци, но и за голяма част от населението на света, съобщава foodpanda. Има стотици начини за сервиране и приготвяне на вкусното ястие.

Дали с кайма, с пиле, със зеленчуци, със сметанов или доматен сос, те са подходящи за хапване по всяко време. 

  • За първи път се приготвят равиоли във Венеция през 14-ти век.
  • 20 март е обявен за национален празник на равиолите.
  • Обикновено се варят и сервират с добре овкусен сос.
  • В някой части на Италия готвят равиолите директно в сос.
  • Тестото се приготвя лесно- яйце, брашно, сол, зехтин, вода.
  • Големината на равиолите е колкото супена лъжица.
  • В Индия равиолите са познати като "Гуия", което е национално ястие, но се приготвя с пълнеж от сладко, сухи плодове, захар и смес от подправки.
  • В Русия равиолите са известни като пелмени.
  • Световният рекорд за най-много приготвени равиоли се поставя в Санкт Петербург през 2013 година.