Хоакин Финикс, Ема Стоун и Педро Паскал в момента са на върха на кариерите си. Актрисата от "Клети създания" взе втория си Оскар за главна роля на тазгодишната церемония, докато Хоакин Финикс засега е с една статуетка за ролята си в "Жокера". Педро Паскал, когото гледахме в "The Last of Us: Последните оцелели" пък има номинации за Еми и Златен глобус.

Joker: Folie à Deux с Лейди Гага и Хоакин Финикс - милионите, които ще вземат за продължението на "Жокера"

Милионите, които ще вземат Хоакин Финикс и Лейди Гага

Говорим за много милиони

И на тримата обаче им предстои да се съберат заедно на голям екран в Eddington - новият филм на режисьора Ари Астер, известен с хорър мистериите си "Наследствено" и "Мидсомар".

Първо бе обявено, че участие ще вземе Хоакин Финикс, докато сега разбираме, че звездният състав ще бъде допълнен от Ема Стоун, Педро Паскал и Остин Бътлър, когото последно гледахме в "Дюн: Част втора". Подробностите за сюжета обаче се пазят в тайна. Въпреки това за Eddington се предполага, че ще бъде уестърн.

Освен режисьор, Ари Астер е и сценарист на филма, както и продуцент заедно с Ларс Кнудсен от Square Peg, пише Deadline. От малкото, което е ясно обаче, все пак знаем, че работата по продукцията започва тази седмица.

Ари Астер вече е работил веднъж с Хоакин Финикс - в сюрреалистичната комедия на ужасите Beau Is Afraid. За ролята си актьорът получи номинация за Златен глобус, въпреки че филмът направи слабо представяне в бокс офиса.

Във "Фантастичната четворка" - и Педро Паскал, и Ванеса Кърби, и Ебон Мос-Бахрах и Джоузеф Куин

Педро Паскал и Ванеса Кърби влизат във "Фантастичната четворка"

Филмът се задава догодина

Преди да снима нашумелия "Мидсомар" с участието на Флорънс Пю, режисьорът избухна с "Наследствено" от 2018 г. с участието на Тони Колет. Свръхестественият хорър стартира на фестивала Sundance, а след като тръгна по кината, успя да спечели над 82 милиона долара и бе най-касовият филм на компанията A24 до излизането на миналогодишния носител на Оскар "Всичко навсякъде наведнъж".