От години чакаме за продължение на "Шантав петък" - една от най-хитовите комедии с Линдзи Лоън в главната роля.

Линдзи Лоън обратно в играта - голямото завръщане в киното

На пълни обороти - голямото завръщане на Линдзи Лоън в киното

И каква е била причината да напусне Холивуд

Миналата година вече се заговори по-сериозно, че по втора част на филма от 2003 г. действително се работи. Тогава стана ясно също, че се водят преговори както Линдзи Лоън, така и Джейми Лий Къртис, да повторят ролите си съответно на дъщерята и майката, които разменят телата си.

И двете актриси преди са споделяли желанието си да се съберат отново за продължение на комедията. Джейми Лий Къртис дори е казвала, че самата тя е потърсила свои познати от "Дисни", на които е издала, че е готова за още един филм.

В свое интервю Линдзи Лоън също е споделяла, че тя и колежката ѝ са "отворени за това". А миналият месец в предаването на Анди Коен в SiriusXM 37-годишната актриса потвърди, че продължение на "Шантав петък" наистина ще има.

Въпреки че тогава тя не издаде подробности за новия филм, сега The Hollywood Reporter дават малко повече информация.

Изданието пише, че същинската работа по втората част ще започне още това лято и ще бъде заснета в Лос Анджелис. Освен това вече е избран и режисьор - Ниша Ганатра.

Все още не е официално потвърдено участието на Линдзи Лоън и Джейми Лий Къртис, но за това в момента се водят преговори. А предвид вече изразеното желание от страна и на двете актриси, би било доста изненадващо да откажат.

Линдзи Лоън и Джейми Лий Къртис в продължението на “Шантав петък” цели 20 години след премиерата на комедията

20 години по-късно - Линдзи Лоън се завръща за продължение на един от най-култовите си филми

И отново рамо до рамо с Джейми Лий Къртис

Според The Hollywood Reporter засега не е ясно дали филмът ще се завърти по кината, или пък ще тръгне премиерно в Disney+.