След успеха с "Уроците на Блага", който грабна няколко престижни награди и стана българското предложение за Оскар, режисьорът Стефан Командарев вече се заел с работата по следващия си филм.

“Уроците на Блага“ на Стефан Командарев - българското предложение за Оскар за международен пълнометражен филм

Кой е българският филм, предложен за Оскар

Вече е спечелил няколко награди

Предстоящата българо-немско-чешка копродукция е озаглавена "Made in EU".

Засега няма много подробности за сюжета на филма, но това, което знаем, е, че в центъра на историята са шивачка от малък град и нейният син, а действието се развива по време на пандемията от Covid 19.

За големия екран Стефан Командарев отново ще събере актьори, с които вече е работил. Основните роли са поверени на Гергана Плетньова, Герасим Георгиев-Геро, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас и Ованес Торосян.

Екипът зад кадър също изобщо не е непознат на режисьора. Продуцент на "Made in EU" е Катя Тричкова, оператор отново е Веселин Христов, а пък със сценария се заема Симеон Венциславов.

"В България стойностно кино се прави с приятели и съмишленици. Изключително съм щастлив, че до мен имам такъв страхотен екип, с който отдавна сме повече от приятели", споделя Стефан Командарев.

Въпреки че работата по проекта на режисьора е започнала още през 2020 г., екипът репетира с актьорите по сценария от началото на тази година.

"Уроците на Блага“ на Стефан Командарев с “Кристален Глобус“ от Международния филмов фестивал в Карлови Вари

Триумф за българското кино

Кой е филмът, носител на “Кристален Глобус“ и с награда за най-добра женска роля

Засега знаем, че снимките на "Made in EU" ще се проведат в Хасково, Димитровград, Мадан и Рудозем и се очаква да започнат през месец март.