В предаването ''Къртицата'' се оказва, че случайни хора няма. В България принципа на шуробаджанащината действа с пълни сили и не се очертава това да се промени.

Според Валентин Кулагин нито един участник не е попаднал в шоуто случайно. Освен звездите, които са получили хонорар за участието си, някои от гражданската група също се ползват с привилегии, пишат от kliuki.net.

Стана ясно, че Марияна и Тодор са се добрали до участие в предаването благодарение на близките си отношения с плеймейтката Николета Лозанова. Тони Христов и Любо обаче също са сред връзкарите в Базата.

За Тони Кулагин разказва, че от доста време той си има сериозна приятелка, която е част от екипа на Иван и Андрей. Момичето е асистентка на двамата водещи в „Сблъсък“. Името й е Алина Дуартс и е известна танцьорка отруски произход, твърди още Валентин, пише “Блиц”.

Някои дори си платили за участието, защото вече имали парите и реализирания си бизнес, но пък искали да придобият известност. Един от тези участници е Миглена, която сама призна, че една от причините да влезе в шоуто е, че иска да популяризира марката си.

Друг участник, който влиза благодарение на познанствата си е Кристина Несторова, научи Lifestyle.bg. Тя от години е много близка с Жени Калканджиева, най-малкото заради работата, която ги свързва. Преди Кристина да напусне за зрителите видяха как двете демонстрират особена близост още от старта на шоуто.