Динозаврите винаги са били интересна тема и то не само за изучаване и обсъждане, но и за киното. Стивън Спибърг повлече крак през 1993 г. с "Джурасик парк", който се оказа толкова успешен, че до 2001 г. излязоха още два филма.

"Джурасик свят" и плановете за нов филм от франчайза

Свършено ли е с динозаврите и "Джурасик свят"

Праисторическите създания последно ни завладяха преди две години

Последва голяма пауза, но през 2015 г. Universal решиха да вдъхнат нов живот на динозаврите с трилогията за "Журасик свят", водена от Крис Прат. В началото на годината разбрахме, че големите приходи са мотивирали студиото да създаде поне още един филм.

Знаехме, че сценаристът на "Джурасик парк" от 1993 г. Дейвид Коп се е заел с него, а режисьорските функции ще бъдат поети от Гарет Едуардс след като Дейвид Лийч се отказа заради креативни различия. Но нищо не бе казано за актьорския състав.

Снимка 658698

Източник: GettyImages

Е, вече имаме лека яснота какво се готви. Според The Hollywood Reporter, Скарлет Йохансон преговаря за главната роля във филма. За момента не е ясно дали актрисата ще се договори за условията си, но определено е дадена заявка, че продуцентите искат да поверят филма в ръцете на доказано име.

Новият филм за "Джурасик свят" е предвиден за 2 юли 2025 г., което означава, че за да бъде спазена тази премиерна дата, снимките трябва да започнат възможно най-скоро.