Въпреки че тръгна само в лимитиран брой кина в САЩ, The Irishman беше един от най-очакваните филми тази година. Не е тайна, че Netflix хвърлиха куп пари за него, вперили поглед директно в Оскар.

„Ирландецът”, Чарлз Бранд, The Irishman и книгата, на която е базиран филмът на Netflix

„Ирландецът” и на български

Книгата, на която е базиран филмът на Netflix, е вече в продажба

След няколко месеца ще разберем дали тези усилия са си стрували, а дотогава ни остава само да влизаме в разговори и спорове относно филма, защото той предизвиква много смесени реакции.

Като толкова очакван филм, беше съвсем естествено, че ще бъде гледан от много хора. Според статистиката на Nielsen, за първите седем дни от пускането си в Netflix, The Irishman е бил гледан от 17,1 милиона уникални зрители.

Със сигурност е доста добро представяне, но остава далеч зад това на Bird Box от миналата година, когато 26 милиона уникални зрители са гледали апокалиптичния филм със Сандра Бълок, пише Variety.

Уточненията при тази статистика обаче са няколко. Първото е, че това не са данни от Netflix, а второто е статистиката на Nielsen покрива само САЩ.

The Irishman, Netflix и скучен ли е филмът

Скучен ли е The Irishman

Филмът на Скорсезе не е за всеки вкус

Със сигурност ще изчакаме официалните данни от стрийминг платформата, за да разберем как се е представил филма. Ако такива, разбира се, бъдат разпространени.