Последно Брук Шийлдс участваше в "Коледа в хармония" на HBO Max, който излезе през 2022 г. И докато в този филм тя не бе в главна роля, то в предстоящата романтична комедия, този път на Netflix, именно тя ще е главно действащо лице.

Брук Шийлдс и Гриър Хенчи на Tribeca Ball - зашеметяващи, както винаги

Когато дъщерята на Брук Шийлдс я задмине

Дуото майка и дъщеря отново изглежда зашеметяващо

Както подсказва заглавието на филма - Mother of the Bride, в центъра на сюжета ще е майката на булката - Лана, изиграна от Брук Шийлдс. В ролята на нейна бивше гадже от колежа - Уил, пък влиза Бенджамин Брат.

Двамата се срещат неочаквано в Тайланд, където е организирана сватбата на децата им. Младоженците са дъщерята на Лана - Ема (Миранда Косгроув) и сина на Уил - Ар Джей (Шон Тийл).

Романтичната комедия вече има първи трейлър и от него става ясно, че както повелява жанрът на филма, ще има доста неловки моменти между героите на Брук Шийлдс и Бенджамин Брат. Разбира се, като зрели хора обаче, те ще се опитат да направят пътуването и сватбения ден на децата си специални, но в същото време на преден план ще излязат и романтичните чувства помежду им, които са пренебрегвали години наред.

"Време е да се грижиш малко по-малко за мен и малко повече за себе си. Просто искам да си щастлива", казва Ема на Лана в края на трейлъра.

Mother of the Bride е режисиран от Марк Уотърс ("Гадни момичета"). Във филма Брук Шийлдс и Бенджамин Брат си партнират също с Чад Майкъл Мъри, Рейчъл Харис, Уилсън Круз, Майкъл Макдоналд, Тасним Рок и други.

Брук Шийлдс, която е и продуцент на филма, издава пред People, че е лесно човек да се влюби в Бенджамин Брат и е развълнувана, че неговата съпруга - Талиса Сото, с която са заедно повече от 20 години, е била в Тайланд за част от снимките.

Миранда Косгроув, която играе дъщерята на Брук Шийлдс, пък споделя, че целият актьорския състав е прекарвал почти всичките си дни от шестте седмици, които са снимали в Тайланд, заедно.

"Просто всички останахме заедно, което беше наистина хубаво. И всички живеехме точно един до друг", допълва Брук Шийлдс.

По думите на режисьора на филма, докато в него очевидно има напрежение между героите на Бенджамин и Брук и романтиката, разбира се, също присъства, "истинската емоционална сърцевина е между майката и дъщерята."

"Честно казано, сцената, в която Ема отива да посети Лана в стаята ѝ в нощта преди сватбата, е най-емоционалната сцена във филма за мен", издава Марк Уотърс.

Миранда Косгроув споделя, че личната ѝ "силна връзка" със собствената ѝ майка "определено е повлияла" на начина, по който е подходила към динамиката на героинята ѝ Ема с тази на Брук Шийлдс - майката Лана.

Брук Шийлдс и Брадли Купър - историята за един припадък и една линейка

Защо точно Брадли Купър е бил до Брук Шийлдс в един от най-трудните ѝ моменти

Какво си спомня актрисата

"Освен това Брук е наистина топла и любвеобилна и е от типа хора, с които дори да си говорил само един час, имаш чувството, че познаваш от дълго време", допълва младата актриса.

Mother of the Bride е от 9 май в Netflix