Не е нужно любителите на вино да са експерти, за да се наслаждават на напитката, но пък могат да научат не една или две хитрини, свързани с нея от сомелиерите.

Аалия Нитото - жената, която прави вино от цветя

Аалия Нитото - жената, която прави вино от цветя

Възродена традиция с нов подход

Уорнър Бойн е сомелиер, който с видео в TikTok разкрива защо не бива да запушваме повторно недоизпита бутилка вино с коркова тапа.

В началото тя обяснява, че тапите са порести, тоест имат малки дупчици, които позволяват на кислорода да влезе в бутилката и така да достигне до виното. Кислородът обаче може да съсипе вкуса на напитката.

Затова, за да не унищожаваме едно хубаво вино, Уорнър Бойн предлага алтернативен начин за съхранението му, когато не можем да изпием цяла бутилка.

@confidenceuncorked If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you :) Don’t knock it till ya try it! #winehack #lifehack #winetip #winetasting #sommelier #somm #masonjar #storage #wine101 #cork #lifechanging #gamechanger ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

"Това, което трябва да направим, е да намалим съотношението кислород към вино. Препоръчвам буркан. Всичко, което трябва да направите, е да излеете останалото вино в буркана", обяснява тя. Разбира се, не трябва да забравим да затворим добре буркана, за да бъде виното в него предпазено от навлизането на кислород.

4 напълно погрешни схващания за виното, в които да спрем да вярваме

4 напълно погрешни схващания за виното

В които е добре да спрем да вярваме

Тази хитрина за съхранение е толкова проста, заради което вероятно и толкова харесвана. Видеото на сомелиера Уорнър Бойн има повече от 2.5 милиона гледания в TikTok, а стотици хора ѝ благодарят за съвета, пише The New York Post.