Активно спортуващите хора се стремят да избягват алкохола, а някои - бягат от него като дявол от тамян. Но и едните и другите го правят, за да не повлияе той на строгия им хранителен и тренировъчен режим. 

7 алкохолни напитки, които да избягваме, ако искаме да ослабнем

Без тези алкохолни напитки, ако искаме да отслабнем

С какво да ги заместим

Често обаче се случва такъв въздържател да попадне в компания, в която всеки пие по нещо алкохолно. Тогава ще изглежда смешно да го кара на водичка и натурално сокче, но и този вариант не е изключен, разбира се. От Eat This, Not That! са помислили точно за тези хора и са селектирали три алкохола, с които могат да прегрешат, без това да им се отрази.

Текила

Снимка 344540

Източник: iStock

Сега разбираме защо Дуейн Джонсън постоянно се хвали, че разпуска с чаша текила след натоварен ден. Причината тя да е "полезна" се крие в това, че естественият подсладител в агавето, който не се абсорбира от организма. 

Текилата и изненадващите ѝ ползи за здравето

За какво помагат няколко шота текила

Ще се изненадате да разберете

Това не увеличава кръвната ни захар - нещо, което захарта и изкуствените подсладители правят.  

Червено вино

Снимка 382596

Източник: iStock

Според учени от щатския университет в Орегон, някои сортове на червеното грозде (пино ноар например) съдържат елагинова киселина - химична съставка, която забавя натрупването на мастни клетки и предотвратява образуването на нови. 

Водка

Снимка 384971

Източник: iStock

Коварна е, но само, ако прекалим. Можем да си позволим няколко шота водка със сол и лимон, защото подобрява кръвообращението. Полезна има и за сърцето, но пак казваме - с отговорна консумация, което важи и за всички видове алкохол. 

Защо никога да не слагаме водката във фризера

Защо никога да не слагаме водката във фризера

Коя е най-подходящата температура за този алкохол