Оказва се, че съхраняването на водката във фризера може да не е толкова добра идея, колкото си мислим, особено ако обичаме и пием добра марка.

Франсоа Тибо, създателят на Grey Goose, наскоро разкри пред Business Insider някои хитрини за консумацията на алкохолната напитка.

Тибо признава, че една от най-големите грешки, които хората допускат, е да поставят водката във фризера.

Обикновено, идея да запазим водката студена изглежда привлекателна, тъй като благодарение на съдържанието си на етанол, тя няма да замръзне, освен ако температурите не достигнат минус 27 градуса по Целзий.

Според Тибо това е добра идея, ако пием евтина водка, защото ниските температури ще притъпят силните и изгарящи гърлото нотки от вкуса ѝ.

Снимка 384971

Източник: iStock

Водка от по-високо качество обаче е естествено мека и не така агресивна на вкус. Това означава, че ако я съхраняваме при наистина ниска температура, ще прикрием по-сложните аромати и вкусове.

Най-добрата температура за марката на Франсоа Тибо е от 0 до 4 градуса по Целзий, като той добавя също, че според него на стайна температура дори водка висок клас би била малко агресивна за консумация.