Призивът, който чуваме постоянно в последните дни, е да си останем вкъщи. Това е основният начин да намалим разпространението на коронавирусa и като съвестни граждани всички трябва да се съобразим с него.

Добре че си имаме социалните мрежи, за да не умрем от скука. А там ни кача едно ново и много тематично за пандемията предизвикателство.

Зад хаштага ‪#‎stayathomechallenge откриваме десетки хиляди публикации във Facebook, Twitter и Instagram. Идеята този път е да демонстрираме футболни умения с руло тоалетна хартия и да предизвикаме още няколко свои приятели да го направят и да го публикуват в профила си.

Всичко започна от световните футболисти, които заради коронавируса са принудени да си тренират само вкъщи. А го правят именно с тоалетна хартия, защото тя се превърна в символ на масовата истерия около разпространението на заразата и презапасяването.

Звезди като Лео Меси, Пол Погба, Джон Тери и много други успяха да вдъхновят и хиляди свои фенове, както и хора, на които просто им е скучно у дома, да заснемат и публикуват и свое видео.

Коронавирусът, #SafeHands, Световната здравна организация и как звездите могат да помогнат

СЗО с призив към Леонардо ди Каприо и Грета Тунберг

Как могат да помогнат те

Българските футболисти не останаха по-назад - Стилян Петров, Мартин Петров и Димитър Бербатов също показаха умения с тоалетна хартия.

И така ‪#‎stayathomechallenge‬ се превърна в поредното предизвикателство, с което да разведрим скучните дни на самоизолация.