В последните години все повече се говори за вредите от консумацията на червено месо, а сега учените извеждат на преден план още една, този път засягаща мъжете.

Кето диетата, епилепсията и болестите, които може да причини този хранителен режим

Колко опасна е кето диетата

Според учените - много

Според ново изследване на учени от Атинския университет, средиземноморска диета с ниско съдържание на червено месо може да помогне за подобряване на еректилната дисфункция.

До този извод се стига след наблюдение на 250 мъже на средна възраст, които са поставени на въпросната диета. А връзката, която се търси и намира, е между високото кръвно налягане и проблемите с ерекцията.

Снимка 544425

Източник: iStock

Именно мъжете, чиито граници на кръвното са по-високи, са два пъти по-склонни да развиват въпросното състояние, което засяга сексуалното им представяне. Затова и ограничаването на консумацията на червено месо води до своите ползи - първо намалява кръвното, а след това се бори дисфункцията.

Изследователите установяват, че мъжете, които стриктно са спазвали средиземноморската диета, имат по-добър кръвен поток, по-високи нива на тестостерон и по-добри еректилни характеристики.

А ако към диетата, включваща предимно плодове, зеленчуци, пълнозърнестите храни, морски дарове, риба и зехтина добавим и редовни физически упражнения, то тогава ефектът върху кръвното налягане е още по-осезаем, предава Daily Mail.

Кортни Кардашиян и веганската й диета, която включва нейни версии на класически ястия

Какво включва менюто на Кортни Кардашиян

Доста е изобретателна

Затова изводът на учените е, че "този хранителен модел може да подобри физическото състояние и еректилната ефективност, като подобри функцията на кръвоносните съдове и ограничи спадането на тестостерона, което се случва на средна възраст." И това със сигурност е една добра причина мъжете да ограничат консумацията на червено месо.