Новогодишната нощ е специална нощ. Традиционно посрещаме 1 януари с шампанско, но защо тази година не си кажем "Наздраве!" с нещо дори по-изискано?

Яйчен пунш, eggnog, коктейл и каква е класическата рецепта за най-коледната напитка

Коя е най-коледната напитка

Подсказка - коктейл е

Тъкмо навреме за новогодишното навечерие ни дойде вдъхновение да си забъркаме коктейл French 75 - един от най-изисканите в арсенала на себеуважаващите се бармани.

Както и бихме предположили заради името му, коктейлът наистина е френски и е измислен още в началото на XX век. Друго любопитно за него е, че вдъхновението за името му идва от мощните 75-милиметрови френски полеви оръдия, използвани по време на Първата световна война.

Снимка 600735

Източник: iStock

Да, самият коктейл също е "мощен". Освен шампанското (една от най-френските напитки), в него се съдържа и джин, който го прави по-силен както на вкус, така и на градус. Но все пак, приготвяме го за специална вечер - заслужава си. Ето я и цялата рецепта на delish за класически French 75.

Какво ни трябва

  • 50 мл джин
  • 20 мл лимонов сок
  • 20 мл захарен сироп
  • 100-120 мл шампанско
  • лимонова кора, за украса
Снимка 600733

Източник: iStock

Какво ги правим

В шейкър за коктейли слагаме джина, лимоновия сок, захарния сироп, добавяме лед, затваряме го и разклащаме добре за няколко секунди докато съставките се смесят добре и охладят.

След това прецеждаме течността и я сипваме в чаши. Доливаме с шампанско и накрая по желание украсяваме с лимонова кора.

Hot Toddy, бърбън, мед, лимонов сок и рецептата за идеалния класически зимен коктейл

Кой е идеалният зимен коктейл

Сгряващ с топлината на мечешка прегръдка

3, 2, 1... Наздраве и честита нова година! При отброяването не забравяме да си намислим желание и да целунем любим човек. Какво по-добро начало на 2023 г. от това?