Няколко лесни промени във физическата ни активност и времето, свързано с нея, ще ни помогнат да постигнем резултатите, които си представяме.

Кафе преди сутрешната тренировка

Комбинацията от упражнения и определен начин на хранене се смята за най-балансирания и резултатен начин за намаляване на теглото.

Затова не е учудващо, че кафе или кофеинова напитка половин час преди фитнеса ще направят времето там по-приятно, а заниманията - по-лесни. Освен това, централната нервна система ще е стимулирана.

Снимка 469688

Източник: iStock

Ясен план

Когато знаем какво точно ще правим, си спестяваме времето в чудене и лутане между уредите. Мислено можем да планираме кои упражнения ще тренираме днес, в какъв ред са и къде се намират нужните уреди. Добре е да имаме и втори вариант, ако уредът, който ни трябва, е зает.

Снимка 470125

Източник: GettyImages

Телефон в самолетен режим

Времето за тренировка е времето, което инвестираме в себе си и здравето си - не е нужно да го пилеем в чатове и фейсбук скрол. Най-добре телефонът да остане в съблекалнята.

Снимка 391868

Източник: iStock

Силови тренировки

Силовите упражнения увеличават плътността на костите, което намалява рисковете от фрактури и остеопороза. Така предотвратяваме загубата на мускулна маса, която настъпва с възрастта, а и работим за сърдечносъдовата система, понижаването на кръвното налягане и холестерола.

Снимка 353750

Източник: iStock

По-малко почивки

С това автоматично се повишава интензивността на тренировката, а сърдечния ритъм се задържа учестен. Основното правило при интервалите между упражненията е да почиваме толкова, че да имаме сили да изпълним ефективно следващата си серия, но не толкова, че да сме напълно възстановени.