Летните Олимпийски игри, които ще се проведат в Париж, наближават и всички атлети, които ще вземат участие в тях, се подготвят, за да покажат най-доброто, на което са способни.

Nike и Олимпийски игри 2024 в Париж - защо критикуват новите олимпийски екипи на компанията

Сексистки или просто секси - какъв е проблемът с новите олимпийски екипи на Nike

Компанията си навлече критики и обвинения

Организаторите също са под пара, за да осигурят възможно най-добрите условия. Понякога обаче това не е възможно и на тези летни Олимпийски игри е напълно възможно да не видим триатлон, а той да се превърне в дуатлон.

Както добре знаем, триатлонът е изключително трудна дисциплина, защото включва в себе си три отделни спорта - плуване, колоездене и бягане. Но частта с плуването е под въпрос на Олимпийските игри 2024.

Снимка 661315

Източник: iStock

Тони Естанге, който е президент на организационния комитет на игрите, предупреждава, че силните дъждове могат да повишат опасно много нивата на замърсяване на река Сена, където трябва да се проведе частта с плуването.

"Олимпийски игри - в преследване на славата" по Eurosport ще ни покаже как се подготвят атлетите за Париж 2024

Всичко в името на златния медал (и славата)

"Олимпийски игри - в преследване на славата" дава някои отговори

Според The Times, повече от 1 милиард евро са били инвестирани в опит да бъде осигурено безопасното плуване на открито в града. Но все пак провеждането на триатлонът под формата, в която го познаваме, е под въпрос. Организаторите са подготвили резервен план за действие, който включва отлагане на състезанието с до три дни. Или премахването на частта с плуването и превръщането на триатлона в дуатлон.

Снимка 661317

Източник: iStock

Летните Олимпийски игри ще бъдат открити на 26 юли, а индивидуалните състезания в триатлона при мъжете и жените са насрочени за 30 и 31 юли, докато смесените за 5 август. Като Естанге казва, че няма алтернатива на река Сена, която да бъде използвана, ако реката бъде замърсена заради обилни дъждове.