До Олимпийските игри 2024 остава броени дни и международните отбори са в трескава подготовка за борбата за ценните медали. Преди да бъде дадено официално начало на спортния форум, те представят своите екипи, създадени специално за тях. И винаги има страна, която успява да се открои на фона на останалите.

Готвачите на Олимпийски игри 2024, за които всички говорят

Готвачите на Олимпийски игри 2024, за които всички говорят

Кои са шефовете Чарлз Гийоли, Амандин Шайно, Александър Мазиа и Акраме Беналал

Тази година това определено е Монголия. Tази седмица бяха представени официалните им облекла за откриващата и закриващата церемония. Те са дело на бранда Michel&Amazonka и са създадени, за да "изразяват същността на монголската традиция и култура".

Освен самите дрехи, които са щедро декорирани с бродерии, тоалетите включват и специални аксесоари - чанти и обеци за жените и шапки за мъжете. Всички те са решени в бяло, синьо и червено, а на някои присъства и специалният символ на страната, който е и на националния й флаг, пише CNN.

Всеки тоалет е отнел на създателите си около 20 часа ръчен труд, твърдят от Монголския Олимпийски комитет. Модните произведения бяха представени чрез специална фотосесия, която също е израз на професионалното отношение към тази отговорна задача. Все пак и на Олимпийски 2024 важи правилото, че по дрехите посрещат. А след това изпращат по броя спечелени медали.

Две Олимпийски игри и една квалификация по-късно - 46-годишната плувкиня, която не спира да се състезава

Две Олимпийски игри и една квалификация по-късно - 46-годишната плувкиня, която не спира да се състезава

За Габриел Роуз възрастта е само число

Дрехите на монголската делегация се радват на голямо одобрение и в социалните мрежи като публикациите с тях събират милиони харесвания и положителни коментари. И всички нямат търпение да видят монголските спортисти в красивите тоалети на 26 юли и се надяват те да им донесат късмет в деветте дисциплини на Олимпийски игри 2024, в които ще се състезават.