Олимпийските игри са едно от най-мащабните и вълнуващи събития в света на спорта. Подготовката за тях трае няколко години - както за участниците, така и за организаторите. А за нас, зрителите, остава само удоволствието да наблюдаваме успехите и провалите на спортистите, както и раздаването на медалите.

Nike и Олимпийски игри 2024 в Париж - защо критикуват новите олимпийски екипи на компанията

Сексистки или просто секси - какъв е проблемът с новите олимпийски екипи на Nike

Компанията си навлече критики и обвинения

Докато повечето ще го направят по традиционния начин - пред телевизора, други вече са направили своите резервации за самолетни билети и и хотел във френската столица, макар и на доста по-висока от обичайната цена. А трети, които разполагат с големи финансови възможности, ще могат да усетят по съвсем различен начин емоцията от спортния форум.

Вече са в продажба специални луксозни пакети за феновете на спорта, които достигат до няколко стотици хиляди долара. В тях са включени нощувки в най-луксозните хотели в Париж, билети за церемонията по откриване на Олимпийските игри, както и пропуски за различни състезания. Осигурява се и ВИП транспорт, който да ги придвижва от събитие на събитие, за да избегнат лудницата, която ще бъде по улиците на града.

Снимка 662395

Източник: GettyImages

И това е поредното доказателство, че спортът е един наистина печеливш бизнес. А спортният туризъм е все по-развиваща се индустрия, която за 2022 г. бележи приходи от над 588 милиарда долара. В следващите години пък се очаква ръст с около 13%, принос за който ще има и спортният форум в Париж през лятото, пише CNN.

Най-впечатляващо със сигурност ще е откриването, което вместо на стадион, както обикновено, ще се проведе край река Сена. А в нейните води ще премине плаващ парад на страните, които ще вземат участие в състезанията. Тези, които са готови да си платят достатъчно, ще могат да надникнат зад кулисите на спектакъла и да станат част от подготовката ден преди всички.

Снимка 662397

Източник: GettyImages

Предлагат се и специални ВИП пакети за места по спортните съоръжения, на които е позволена консумацията на алкохолни напитки. Този лукс не е достъпен за останалите, обикновени спортни фенове, защото Франция забрани алкохола по време на подобни събития. А цените на билетите за някои събитие достигат до 500 и дори 1000 долара. 

За други, които пътуват отдалече и за пръв път посещават Париж, тур операторите организират целия им престой, като включват в него и обиколна на местните забележителности, ресторанти със звезди Мишлен и различни културни събития.

Снимка 662398

Източник: GettyImages

Париж 2024 и Олимпийските игри без забрана на секса - как се подготвят французите

300 хиляди презерватива и без забрана за секс - така се правят Олимпийски игри в Париж

Помислили са за всичко

А известните шеф готвачи във френската столица ще се окажат най-заетите хора в дните на Олимпийските игри, защото ще трябва да задоволяват желанията на всички известни и платежоспособни гости на града, готови да платят цяло състояние за петзвездно изживяване.