Duster е един от най-продаваните и популярните модели на Dacia и затова не е никаква изненада, че наскоро бе представена неговата трета генерация.

Новата Dacia Duster в България - какви са цените у нас и кога е стартът на предварителните продажби

Ето колко ще струва новата Dacia Duster в България

Предварителните продажби са вече налични

Тя запазва основния приключенски дух на модела, но му придава много по-съвременен вид. И за нея си беше време, защото втората генерация е на пазара от 2017 г.

Преди месец бяха пуснати лимитирани бройки за продажба в България, а сега разбираме, че вече новата Dacia Duster може да бъде поръчана във всичките ѝ версии.

Снимка 653430

Източник: Dacia

Новият Duster идва с четири нива на оборудване - Essential, Expression, Journey и Extreme. Към познатите шест цвята, от които можем да избираме - зелен Lichen Khaki, кафяв Terracotta, зелен Cedar, сив Schiste, черен Nacre и бял Glacier, е добавен и нов, седми - бежов "Sandstone"(металик).

Колкото до двигателите - новата Dacia Duster ще се предлага с няколко опции за задвижване. Освен бензиновия TCe 130, който се предлага с два варианта на задвижване - 4X2 и 4X4, Duster е наличен и с хибридния двигател HYBRID 140, който се отличава с автоматична скоростна кутия без съединител, която позволява до 80% шофиране на електричество в градски условия.

Снимка 653428

Източник: Dacia

Разбира се, Dacia Duster идва и с двугоривно предложение в лицето на ECO-G, който съчетава в себе си бензин и LPG (газ). В шоурумите на в България новият Duster се очаква да бъде наличен от средата на 2024 г.

Колкото до цените - базовият вариант Essential, който е със задвижване на бензин и LPG (газ), 100 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия, струва 36 790 лв. Същите спецификации, но с ниво на оборудване Expression пък струва 40 190 лв.

Dacia Spring - обновена и още по-добра от преди

Dacia обнови най-евтиния електромобил в Европа

Spring е още по-атрактивен

Хибридната версия с ниво на обордуване Journey е със 140 к.с., и струва 53 890 лв. Върховата хибридна версия на Dacia Duster - Extreme, която е и най-скъпа, идва на цена от 53 890 лв.