Dacia могат да се похвалят, че именно техен модел е най-евтиният електрически автомобил в Европа и затова продължават да го подобряват.

Тест драйв на Dacia Jogger и колко екстремно може да бъде едно бюджетно комби

Dacia Jogger Extreme - бюджетно, хибридно комби за хора с хобита

Адекватна динамика, хибридно задвижване и истинска леглова база

От компанията твърдят, че от появата на Dacia Spring през 2021 г. до момента в световен мащаб са регистрирани над 140 000 автомобила. Със своята компактност и достъпна цена Spring е сред водещите малки градски автомобили.

Според данни на Dacia, собствениците на Spring средно на ден изминават по 37 км със средна скорост от 37 км/ч. Като в 75% от случаите зареждат електромобила си у дома. Ето защо са решили да подобрят още повече Dacia Spring.

Снимка 654374

Източник: Dacia

Промените по екстериора на електромобила са в унисон с дизайнерските решения на Dacia, които видяхме и при новия Duster. Премахнати са релсите от тавана, защото от компанията твърдят, че такива за градски автомобил не са необходими.

Големи промени има в интериора, където от Dacia са решили да променят изцяло таблото. Вътре виждаме 7-инчов дигитален инструментален панел и 10-инчова информационно-развлекателна система за по-скъпия вариант.

Снимка 654373

Източник: Dacia

Като впечатление прави, че е преработен панела за климатичния контрол, като вентилационните отвори също са получили нова визия. Воланът също е нов като в центъра му виждаме новото лого на Dacia и според InsideEVs една от съществените промени е, че може да се регулира във височина.

Промяна е претърпял и селектора на скоростите, като пред него е добавена стойка за смартфон при базовия модел. Под предния капак пространството за багаж е 35 литра, докато в багажника - 308 литра. Със свалени седалки общият обем става 1004 литра.

Снимка 654372

Източник: Dacia

Базовата версия на Dacia Spring ще разполага с 45 к.с. (33 kW), докато по-мощната с 65 к.с. (48 kW). Батерията е с капацитет от 27-kWh и зарядът ѝ стига за изминаването на 225 км. Фейслифтът на Dacia Spring ще предлага и Vehicle to Load (V2L) технологията, която ще позволява с помощта на адаптер да включваме към колата различни уреди.

Очаква се новата Dacia Spring да бъде предлагана в три версии. Essential с 33 kW електромотор, Expression, който може да се окомплектова с два електромотора, и Extreme, който получава по-мощния агрегат от 48 kW.

Новата Dacia Duster в България - какви са цените у нас и кога е стартът на предварителните продажби

Ето колко ще струва новата Dacia Duster в България

Предварителните продажби са вече налични

Към момента все още не са обявени цените за обновения Dacia Spring, но очакванията са те да не бъдат по-различни от тези на настоящата версия. Което означава, че очакваме базова цена от около 43 000 лв.