Всеки добре знае, че Porsche не произвежда какви да е автомобили, а всеки следващ модел е по-добър от предишния и надхвърля очакванията.

Новото Porsche Taycan - по-добро в почти всеки аспект

Новото Porsche Taycan - по-мощно и по-добро в почти всеки аспект

Фейслифтът разполага с повече мощност, по-голям пробег, ускорява по-бързо и зарежда по-бързо

Това е и една от причините не всеки да може да си позволи да кара Porsche. С навлизането на електрическите автомобили на пазара от компанията отговориха и на тази тенденция с Porsche Taycan.

Колата е наистина забележителна, но една нейна версия надминава дори най-смелите ни представи. Оказва се, че Porsche Taycan Turbo GT е най-мощната и бърза кола, която компанията е произвеждала до момента.

Снимка 657121

Източник: Porsche

Става дума за над 1000 к.с. под капака и ускорение от 0 до 100 км/ч за само 2.3 секунди. Максималната скорост на Taycan Turbo GT пък е забележителните 305 км/ч. Електрическият автомобил дори вече счупи няколко рекорда за бързина, а дори все още не е пуснат в продажба.

Първо с Ларс Керн зад волана Porsche Taycan Turbo GT направи обиколка на пистата Нюрбургринг за 7:07:55. Това е с 26 секудни по-бързо от Porsche Taycan Turbo S Sport и с 18 секунди по-бързо от Tesla Model S Plaid.

Снимка 657122

Източник: Porsche

Porsche представи модела с Weissach пакет от подобрения, който включва заден спойлер, с който записа рекордно време и на пистата Weathertech Raceway Laguna Seca в Калифорния. Отново с Керн зад волана  Taycan Turbo GT направи обиколка на пистата за 1:27:87. По-бързо от всеки друг електрически автомобил до момента, пише Electrek.

Снимка 657120

Източник: Porsche

Именно този пакет с подобрения прави ускорението още по-впечатляващо, като с него от 0 до 100 км/ч електромобилът достига за 2.2 секунди.

Снимка 657119

Източник: Porsche

"За да докажете смелостта си на пистата, не е достатъчно просто да имате възможно най-много мощност. Цялостният пакет от ускоряване и спиране, сцепление в завой, аеродинамика, стабилност и фина настройка трябва да е правилен", казва Кевин Гийк, който е вицепрезидент на моделната линия Taycan.

Новото Porsche Macan - електрифицирано и по-добро с двете си версии Macan 4 и Macan Turbo

Новото Porsche Macan - електрифицирано и с 630 к.с.

Ето какво знаем за Macan 4 и Macan Turbo

Новият Taycan Turbo GT разполага с фукнцията Attack Mode, която осигурява на автомобила допълнителна мощност от 50 kW. Колкото до пробега, той зависи от стила на каране, разбира се, но по данни от WLTP е около 555 км.