Достигането на оргазъм невинаги е лесна задача. Така желаното усещане понякога може да е трудно постижимо и затова човек често прибягва до някои лични тактики.

Автосексуалността, привличането към самия себе си и какво трябва да знаем за него

Когато искаме да правим секс само със себе си

Възходът на автосексуалността

За някои това е създаването на красива фантазия в мислите и представите.

Ново проучване на приложение за запознанства за жени с хомосексуална насоченост, установява, че неговите потребители невинаги мислят за своите партньорки, докато се самозадоволяват - независимо дали насаме, или в компанията на половинката си.

Повечето от запитаните (56%) са заявили, че "мислят за някой познат", докато по-малко от една трета (30%) са си представяли партньорката си.

Снимка 620277

Източник: iStock

И това не е характерно само за хората, които доставят сексуално удоволствие сами на себе си. Многобройни проучвания показват, че и мъжете, и жените понякога фантазират за други хора по време на полов акт.

Но редно ли е да правим това, докато сме интимни с партньора си? Истината е, че е това е нещо съвсем нормално и дори често срещано.

"Когато представите за някой друг съществуват в съзнанието ни, това е в реда на нещата", казва Риан Кивитс, терапевт по въпросите на секса и взаимоотношенията. "Това не е изневяра и не означава, че не харесвате и не обичате партньора си."

Снимка 620276

Източник: iStock

"Ако обаче съзнаваме, че предпочитаме реално да сме с човека, за когото фантазираме, е вече нещо, което излиза от границите на нормалното. То означава, че използваме фантазията, за да поддържаме връзка, която всъщност не искаме. Също така, ако разчитаме само на фантазиите си, за да се възбудим, може да се окаже, че ги използваме изцяло като заместител", казва още психотерапевтът.

В подобни случаи тя съветва да помислим какво би могло да подобри и засили удоволствието ни с реалния партньор и да поработим върху решаването на сексуалните проблеми във връзката.

Снимка 620278

Източник: iStock

Ако обаче сме сигурни, че обичаме партньора си и искаме да бъдем с него, вероятно по-добре е изобщо да не анализираме сексуалните си фантазии. Вероятно ние самите бихме се учудили, ако открием, че сме случайно привлечени от колегата или съседката.

И в повечето случаи това вероятно ще ни помогне само още повече са се възбудим. Фантазиите, освен че са нормални, не са и показателни за това, което искаме в реалния живот. Сферата на представите често може да бъде много по-разнообразна, жива и екстремна от обичайния сексуален репертоар на човека, пише Metro.

Защо да правим секс три пъти в седмицата

Защо да правим секс три пъти в седмицата

Освен за удоволствие

Колкото до това дали е нужно да разказваме на партньора си за сексуалните си фантазии - само ние може да преценим. Зависи доколко познаваме човека до себе си и дали подобно нещо би помогнало или навредило на връзката.