Макар че завинаги ще си остане най-вече Роуз от "Титаник", кариерата на Кейт Уинслет далеч не се изчерпва с тази роля. Последното й превъплъщение е на властен канцлер на измислена европейска държава в сериала на HBO MAX "Режимът".

Тийзър на "Режимът" на HBO с Кейт Уинслет и Хю Грант

Кейт Уинслет налага авторитарен режим

Тийзър на "Режимът"

Няма спор, че определено й отива да командва и да бъде властна и секси дама. Но освен да прави това, я видяхме и в някои страстни сцени с войник, с когото има любовна афера. В неговия образ влиза колегата й Матиас Шьонертс.

В свое скорошно интервю за The Times Кейт Уинслет коментира горещите сцени с тяхно участие и вероятно изненадващо за мнозина ги определя като "абсурдни". Признава, че не само те двамата, но и всички от екипа са се забавлявали толкова много по време на заснемането им, че дори гримьорът и отговорникът на операторите е трябвало да напуснат сета, защото не са могли да спрат да се смеят.

"Това е сатира", казва актрисата. "Нищо няма смисъл и е толкова абсурдно, че можеш да се пръснеш от смях", продължава с обясненията тя. Е, не всичко е било само шеги и закачки. По едно време секс сцените са станали с нотки на насилие и тя дори е трябвало да напомня на екранния си партньор да не я хапе.

Кейт Уинслет обяснява още, че на снимачната площадка е имало специалисти, които се занимават с тънкостите на заснемането на подобни интимни сцени, но с Шьонертс не са имали особена нужда от тяхната намеса, защото и преди това са влизали в подобни образи на екрана и са изградили силна връзка помежду си, която им е помогнала да постигнат по-лесно търсения резултат.

Кейт Уинслет откровено за тялото си и предизвикателствата на славата

Срамува ли се от тялото си Кейт Уислет

Актрисата открито за трудностите да бъдеш известен

Актрисата не крие и че много се е зарадвала, когато са й предложили главната роля в "Режимът", защото свързва пряко сценария с женската еманципация в последните години и факта, че все повече жени са на ръководни длъжности, което тя смята за страхотно. Е, със сигурност и самата Кейт Унслет е от тези жени, които няма как да останат незабелязани с всичко, което правят.