Много индикатори сочат, че коронавирусът ще засегне редица клонове на икономиката, сред които ще е и технологичната индустрия, която в голяма степен зависи от гладката работа на китайските фабрики.

Според някои истерията с вируса ще попречи на производителите на джаджи да спазят сроковете си за производство и пускане в продажба на тазгодишните си модели, като Apple се счита за един от големите потърпевши.

Вчера ситуацията за технологичните лидери се задълбочи още повече, след като стана ясно, че изложението Mobile World Congress 2020, което трябваше да се проведе в Барселона в последната седмица на месеца, ще бъде отменено.

Снимка 466501

Източник: GettyImages

От GSMA съобщиха за решението си, след като голям брой от компаниите, които трябваше да присъстват на форума, са се оттеглили, а основната причина за това е китайският коронавирус.

Сред тях Sony, LG, Amazon, Facebook, Nokia, Vodafone, Ericsson, Orange, AT&T и други големи имена.

MWC се счита за най-големия технологичен форум в света и ежегодно привлича хиляди посетители, които имат честта да се докоснат и да чуят за най-новите продукти на големите в бранша.

Китай, коронавирусът и как предпазват животните си от заразата

Домашните любимци срещу коронавируса

Необичайни китайски решения

От GSMA обаче не възнамеряват да отлагат изложението в Барселона за по-късна дата и ще се фокусират изцяло върху организацията на MWC в Лос Анджелис и Шанхай по-късно тази година.