Ако искаме да имаме плосък корем, то най-вероятно знаем, че трябва да спортуваме и да се храним здравословно. В последното условие се включва това да не пием газирани и подсладени напитки. Разбира се, вълшебна напитка, която да топи мазнините по корема ни, няма. Затова обаче пък има такива, които могат да ни помогнат в борбата да намалим обиколката на талията си.

Закуска, корем, стомах и кои са най-добрите храни срещу подуване

Какво да закусим, ако се събудим подути

Гладуването не е начинът да се върнем в ритъм

Оказва се, че сред всички полезни напитки, най-препоръчително е да пием чай, тъй като е пълен с антиоксиданти и не съдържа калории. В случай че се стремим да оформим плосък корем, добре е да се спрем на чая от мента. Съветите на диетолозите са в него да не добавяме захар, защото на вкус и без това е естествено сладък. Това помага за намаляването на апетита, а и задоволява желанието за сладко.

Освен това ментовият чай е пълен с хранителни вещества, които могат да помогнат при загуба на тегло. "Ментата има антивирусни, антибактериални и противовъзпалителни свойства и тъй като действа противовъзпалително, може да помогне и за подобряването на храносмилателните проблеми", споделят здравните експерти.

Снимка 605427

Източник: iStock

Твърдението им е базирано на изследване, което установява, че хората, консумирали ментово масло, са почувствали облекчение на симптомите на синдрома на раздразненото черво. След тях са подуването, което определено не помага да имаме плосък корем.

Яйца, протеини и как помагат в борбата с мазнините по корема

Как да стопим мазнините по корема

И без никакво чувство за глад

Чаят от мента също така може да действа и като мускулен релаксант. За да се докаже напълно това благоприятно за организма ни влияние обаче, учените трябва да направят повече изследвания, пишe Eat This, Not That.