Маратоните са предизвикателство, което определено не е за всеки. Освен спортен дух, те изискват и сериозна физическа подготовка. Но има един малко по-различен, който се провежда във Франция - Marathon du Medoc.

Състезанието по тичане се провежда ежегодно от 1985 г., а регистрацията за тазгодишното издание вече е отворена. Хиляди бегачи се включват във всяко издание, за да пробягат над 42 километра сред живописните лозя на югозападна Франция.

Снимка 413005

Източник: Facebook / Marathon du Médoc

Въпреки че по дължина този маратон отговаря на стандартите на изцяло спортно състезание, той си остава доста по-различен. Причината е, че 8500-те участници имат няколко спирки за зареждане на силите по пътя - с вино, сирена, стекове, миди и сладолед. А похапването стана на фона на жива музика.

Снимка 413010

Източник: GettyImages

Има и едно друго доста нестандартно изискване към маратонците - да бъдат облечени с тематични костюми, като тазгодишната тема е супергерои. Награди има както за най-бързите, така и за най-добре облечените, пише Daily Mail.

Air Max 1 Golf Grass, Nike и първите "тревни" маратонки

Nike и първите "тревни" маратонки

Нов модел на марката

След своя край, маратонът прераства във всенародно веселие до зори. Тазгодишното издание ще бъде на 7 септември, а ако искаме да вземем участие в него, трябва да платим такса от 88 евро, която покрива и хапването, и пийването, и тичането.