Болестта, която няма да споменаваме по име, вече е пандемия. Според препоръките на Световната здравна организация и редица експерти, един от най-ефикасните начини да се предпазим от нея е самоизолацията.

Колкото и непривлекателно да звучи думата, тя носи и някои позитиви. Като работата от вкъщи за индустриите, които я позволяват. Ето някои идеи за това как да работим по-комфортно и продуктивно от масата в хола.

Физическа активност

Първият "капан" на работата от вкъщи е да останем по пижама цял ден. Затова е нужно да се приготвим за работа, сякаш наистина отиваме към офиса. Времето, което спестяваме от градски транспорт, може да използваме за спорт - джогинг, йога или друг вид упражнения.

Относно пижамата...

Може да сме си вкъщи, но това не значи да започнем работа без сутрешен бърз душ и дрехи. Не е задължително те да са "офисни".

Снимка 331630

Източник: iStock

Семейството

Ако някои членове от семейството също са у дома през деня, трябва да поставим ясни граници на "работното си време" и пространство. Иначе рискуваме да се разсейваме или да свършим уж набързо някоя домашна работа, като пускането на пералня или чистенето например.

"Ура" за онлайн комуникацията

Изненадващо е колко по-често говорим с приятели или колеги през месинджър, вайбър или други чатове, когато работим от вкъщи.

Снимка 400649

Източник: iStock

А храната...

Една от големите опасности на домашния офис е непрестанното похапване на разни неща, изостанали в хладилника и по шкафовете. Затова "обедната почивка" е важна - ние бихме си приготвили нещо обилно и здравословно като паста или богата салата.