Хладилникът е мястото, в което слагаме храната, която искаме да съхраним поне няколко дни. Въпреки това, често някои продукти не издържат толкова дълго, че да имаме време да ги изконсумираме. А изхвърлянето на храна е един навик, с който трябва да се разделим час по-скоро.

На помощ в тази задача идвам няколко малки трика, с които храната ще остане по-свежа и годна за хранене в хладилника. Защото може би просто някои неща не са на правилното си място.

Млечни продукти

Те са едни от най-капризните, що се отнася до температура на съхранение. Ако държим прясното мляко на вратата на хладилника, няма защо да се учудваме, че се разваля прекалено бързо. Неговото място е в най-студената точка - до задната част на хладилника

Кашкавалът ще бъде предпазен от бърза поява на мухъл, ако вместо в оригиналната му опаковка, в която се задушава, го съхраняваме в хартия.

Снимка 459805

Източник: iStock

Доматен сос

Ако обичаме да си го приготвяме сами, за да го добавяме към пици и спагети, вероятно ни се е случвало да направим по-голямо количество, което да искаме да остане годно за следващото готвене.

За да успеем да го съхраним, трябва да покрием с тънък слой олио. А когато сосът ни потрябва след няколко дни, просто премахваме мазнината с лъжица. Тя изпълнява ролята на защитна бариера.

Месо

В зависимост от вида му, то издържа от два до седем-осем дни в хладилника. Но ако искаме да сме по-сигурни, че ще остане годно за консумиране, по-добре да го замразим или да го свалим предварително, за да му дадем още няколко дни живот.

Снимка 459806

Източник: iStock

Яйца

И те, както и млякото, не бива да се съхраняват на вратата, където сме свикнали, а в най-студената точка на хладилника - задната му част. 

Плодове

Някои от тях, като малини и къпини, хващат мухъл много бързо. За да предотвратим това, трябва да ги измием със смес от вода и оцет, след което да ги изплакнем и да ги оставим да изсъхнат напълно. След това ги поставяме в съд върху хартия, пише MSN.

LG и хладилникът, в който можем да отглеждаме зеленчуци

В този хладилник можем да отглеждаме зеленчуци

Една страхотна идея от LG за прясна и чиста храна

Зелени зеленчуци

Зелените салати и спанакът се развалят прекалено бързо. А можем да предотвратим този процес, завивайки ги в кухненска хартия. Тя попива излишната вода, която е предпоставка за изгниването им.