В някои от последните си изследвания американските учени твърдят, че гореща вода на празен стомах осигурява многобройни ползи за здравето. Според Health Line трябва да пием поне 227 грама на ден от нея. Започването и завършването на деня с чаша гореща вода увеличават шансовете ни да се насладим на повечето от ползите ѝ за здравето. Да видим някои от тях.

Златните рибки и защо нямат проблем да живеят в мръсна вода

Алкохолът, който произвеждат златните рибки

Ето защо нямат проблем да живеят и в мръсна вода

Облекчава запека

Запекът е често срещан стомашен проблем, който е резултат от малко до никакво движение на червата и обикновено е причинено от липса на вода в тялото. Жените са по-склонни към хормонален дисбаланс, чийто страничен ефект е запек. А пиенето на гореща вода сутрин ни помага да се справим с него, пишат от Medical Daily.

Снимка 474041

Източник: iStock

Подобрява кръвообращението

В нервната система има мастни натрупвания, които могат да бъдат отстранени чрез изпиване на чаша гореща вода. Тя промива токсините и подобрява кръвообращението, като разхлабва мускулните тъкани.

Подпомага отслабването

Пиенето на гореща вода повишава телесната температура. Освен това подобрява метаболизма на тялото, като му позволява да гори повече калории.

Снимка 474040

Източник: iStock

Успокоява болката

Горещата вода намалява болката в матката, причинена от менструални спазми. Тя подобрява капилярната циркулация и отпуска мускулите на стомаха и матката.

Предотвратява преждевременното стареене

Според Life Hack, натрупването на токсини в тялото ни кара да остаряваме по-бързо. Прави ни и по-уязвими към заболявания. Горещата вода промива тези токсини и възстановява кожните клетки. В резултат на това кожата ни е по-еластична и без признаци на преждевременно стареене.

Снимка 474039

Източник: iStock

Помага да заспим

Пиенето на топла вода преди лягане успокоява нервите, което прави тялото ни по-отпуснато и ни помага да заспим по-лесно, заключват от Medical Daily.

Датчаните, терапията със студена вода и как се справят със зимната депресия

Как датчаните се "шокират" за щастие

Начин за оцеляване