Едва ли има човек със слабост към сладките изкушения, който да не обожава кроасани и бисквитки. Особено когато са току-що изпечени.

Бисквити с овесени ядки, банани, фъстъчено масло - здравословна, бърза и лесна рецепта за закуска

Бисквити с овесени ядки и за закуска, и за десерт

Здравословна, бърза и лесна рецепта

Френската пекарна Boulangerie Louvard в Париж обаче решава да експериментира, като създаде десерт, който съчетава в едно именно тези две любими печива. Така са ражда Crookie (от croissant и cookie - английските думи съответно за кроасан и бисквита) - сладкото изкушение, което веднага след създаването си "избухна" в социалните мрежи.

Изобщо не е изненадващо, че в пекарната, която първа измисля Crookie, се стичат множество потребители на TikTok. Във видеото си, вече натрупало хиляди гледания, Одри Питърс споделя, че вкусът на бисквито-кроасана е пристрастяващ.

"Това е едно от най-добрите неща, които съм яла. Ако сте в Париж, напълно препоръчвам", допълва TikTok-ърката.

За щастие, дори да не сме планирали пътуване до френската столица, пак можем да опитаме това тестено лакомство. А още по-хубавите новини са, че да си го приготвим у дома не е никак трудно.

За целта са ни нужни единствено кроасани (можем да си изпечем домашни или да купим готови) и тесто за бисквити. Разрязваме кроасаните наполовина по дължината им и върху едната им страна слагаме от тестото за бисквити. Разпределяме го равномерно, затваряме кроасана и по желание добавяме малко от бисквитеното тесто отгоре.

Френски ябълков тарт - лесна и бърза рецепта за сладкиш, който се приготвя за 10 минути

Най-лесният и бърз ябълков сладкиш

Френски тарт за 10 минути

Печем на 180 градуса за 15 до 20 минути, докато бисквитеното тесто отгоре добие златистокафяв загар. След това време, ако тестото отвътре е все още сурово, можем да го допечем, като отворим кроасаните. Накрая, след като ги извадим от фурната, по желание поръсваме с пудра захар.