Колкото и скептично да бяхме настроени към идеята да хапваме бисквити за закуска, мнението ни абсолютно се промени, щом ни попадна рецептата за един съвсем здравословен вариант.
Бисквитите с овесени ядки, приготвени у дома, са полезната алтернатива на който и да е вид от купешките, а рецептата за тях е лесна и бърза.
Отнемат толкова малко време и усилия за приготвяне, че като нищо може и да се увлечем в желанието си да изпечем повечко. Не бихме сгрешили - така ще имаме и за десерт след обяда в офиса или пък за следобедна закуска с кафето.
Източник: iStock
Какво ни трябва:
- 2 добре узрели банана
- 1 ½ ч. ч. овесени ядки
- ¼ ч. ч. фъстъчено масло
- ¼ ч. ч. шоколадови парченца
Какво ги правим:
В голяма купа слагаме първо двата зрели банана и ги намачкваме с вилица. Към тях прибавяме овесените ядки, фъстъченото масло, шоколадовите парченца и разбъркваме, за да се смесят добре всички съставки.
След това от сместа оформяме бисквити (около 12 броя) и ги разпределяме в тава. Печем на 180°C за 15 минути.
Това е всичко. Наистина бързо, лесно и вкусно.
А веднага щом ни заухае на прясно изпечени бисквитки, не бихме устояли на изкушението да ги нападнем току-що извадени от фурната. Но все пак, да не бъдем твърде нетърпеливи - нека им дадем малко време да се охладят.