Колкото и скептично да бяхме настроени към идеята да хапваме бисквити за закуска, мнението ни абсолютно се промени, щом ни попадна рецептата за един съвсем здравословен вариант.

Амброзия - плодова салата с череши, ананас, сметана и как да си я приготвим по класическа рецепта

Най-свежата плодова салата

И за закуска, и за десерт

Бисквитите с овесени ядки, приготвени у дома, са полезната алтернатива на който и да е вид от купешките, а рецептата за тях е лесна и бърза.

Отнемат толкова малко време и усилия за приготвяне, че като нищо може и да се увлечем в желанието си да изпечем повечко. Не бихме сгрешили - така ще имаме и за десерт след обяда в офиса или пък за следобедна закуска с кафето.

Снимка 578190

Източник: iStock

Какво ни трябва:

  • 2 добре узрели банана
  • 1 ½ ч. ч. овесени ядки
  • ¼ ч. ч. фъстъчено масло
  • ¼ ч. ч. шоколадови парченца

Какво ги правим:

В голяма купа слагаме първо двата зрели банана и ги намачкваме с вилица. Към тях прибавяме овесените ядки, фъстъченото масло, шоколадовите парченца и разбъркваме, за да се смесят добре всички съставки.

След това от сместа оформяме бисквити (около 12 броя) и ги разпределяме в тава. Печем на 180°C за 15 минути.

Това е всичко. Наистина бързо, лесно и вкусно.

Шоколадово сорбе и лесният начин да го приготвим у дома

Как да приготвим шоколадово сорбе у дома

От лесно по-лесно

А веднага щом ни заухае на прясно изпечени бисквитки, не бихме устояли на изкушението да ги нападнем току-що извадени от фурната. Но все пак, да не бъдем твърде нетърпеливи - нека им дадем малко време да се охладят.