По света има наистина невероятни места, които впечатляват с уникалните си забележителности - както природни, така и създадени от човека.

Лубанго - забележителната африканска дестинация, за която (почти) не сме чували

Лубанго - забележителната африканска дестинация, за която (почти) не сме чували

В долния, зелен ъгъл на Африка

И дори да си мислим, че сме запознати с тях, оказва се, че винаги има нещо, което истински да ни изуми. Като японския град Бепу, който изглежда така, сякаш е построен точно над самия горящ Ад. Защото от почвата и водните басейни, разположени из цялата му територия, се издигат постоянни облаци гореща пара.

Всъщност Бепу е курортен град, който привлича хора от целия свят, търсещи не само уникално изживяване, но и пълноценна почивка сред горещите извори, уточняват от Stars Insider.

И макар на пръв поглед да изглежда страховито и като част от Ада, всъщност Бепу няма никаква връзка с каквито и да е демонични създания. Градът просто е мястото с най-голям брой извори в Япония. Той се нарежда и на второ място в света, отстъпвайки само на националния парк Йелоустоун в САЩ.

Снимка 645086

Източник: iStock

Осем са основните "адски" извора в града, които са известни с общото наименование Джигоку. Всеки от тях предлага различно изживяване на посетителите.

Водата в Уми Джигоку е с цвят, подобен на на морската вода и е с дълбочина около 200 метра. В градините около извора може да се открие цветето лотос, което в източните култури олицетворява духовната чистота.

Следва Онишибозу Джигоку, което в превод буквално означава "адът на бръснатите глави". Името идва от мехурчетата, образувани от сивата кал, които напомнят на голите глави на будистки монаси.

Снимка 645089

Източник: iStock

Яма Джигоку пък е планинско образувание, създадена от вулканични изригвания. Водите в извора могат да достигнат температура от 90 градуса.

Татсумаку Джигоку се приема за най-красивия извор в Бепу. Въпреки, че се превежда като "адът на торнадото", той е един от малкото гейзери.

Снимка 645090

Източник: iStock

Камадо Джигоку е като "готварският ад", което е свързано с буквално врящата му гореща вода. Тук посетителите могат да опитат яйца и зеленчуци, приготвени с парата от изворите.

Особено внимателни трябва да бъдем в Онияма Джигоку - "крокодилския ад". Както подсказва името му, този извор е дом на много опасни влечуги като крокодили и водни змии.

"Адът на бялото езеро" - или Ширайке Джигоку, е заобиколен от типична японска градина. Температурата на водата му може да достигне 95 градуса.

Снимка 645088

Източник: iStock

Последният от горещите извори е Чинойке Джигоку. Смята се, че той е един от най-старите в града и е известен като "кървавото езеро" заради цвета на водите си.

Амерсфорт - градът, за който повечето хора не са и чували, но е обявен за най-добрия в Европа

Градът, за който повечето хора не са и чували, но е обявен за най-добрия в Европа

Подсказваме, че е в Нидерландия

Освен забележителните извори, в Бепу може да се разгледа и Паркът за маймуни Такасакияма - популярен с това, че е дом на много японски макаци. Градът привлича и млади хора от цял свят, тъй като на територията му е разположен Азиатско-тихоокеанския университет.