В забързаното ни ежедневие вероятно на всеки човек се е случвало да усети как главоболието го връхлита. Но за случаите, в които ангажиментите не търпят отлагане, има няколко бързи и лесни начина да атакуваме болката, за да продължим деня си спокойно. И не, не говорим за болкоуспокоителни.

Мигрена, кофеин, алкохол и още причини да се будим сутрин с главоболие

Защо се будим с главоболие всяка сутрин

И какво е общото с ежедневния ни ритъм

Студени или топли компреси

Ако работата ни е свързана с прекарване на часове пред компютър в седнало положение, нищо чудно да усетим напрежение в мускулите. А понякога то провокира и главоболие.

Снимка 575829

Източник: iStock

Можем да облекчим и двата вида болка като поставим студени или топли компреси върху челото, врата и раменете си.

Вода за хидратация

Снимка 575828

Източник: iStock

В случай че дълго време не сме пили вода, тялото ни може да реагира и да усетим напрежение в главата. Бързо ще облекчим болката, ако изпием няколко чаши вода в по-кратки интервали и не забравяме да се хидратираме до края на деня.

Шепа енергия

Понякога главоболието може да е причинено от понижената кръвна захар в тялото ни. Ако освен напрежението в главата, чувстваме, че сме и гладни, най-добре е първо да хапнем.

Снимка 575827

Източник: iStock

Полезна идея е винаги да имаме подръка плод или ядки, които да ядем между основните хранения, за да имаме енергия през целия ден.

Кратка почивка

Стресът предизвиква главоболие и мускулно напрежение. За да отърсим от натрупаните негативни емоции и да разсеем болките, препоръчително е да направим почивка. Кратка разходка или дори за малко да погледаме през прозореца на спокойствие биха ни се отразили добре.

Малко физическа активност

Снимка 575826

Източник: iStock

Особено ако работим седнали на бюро, важно е поне по няколко пъти на ден да ставаме и да се раздвижваме за кратко. С малко физическа активност можем да противодействаме и на главоболието.

Мигрената, храненето и какви промени трябва да направим, за да се справим с нея

Лекува ли се мигрена с правилно хранене

Ето как

Нужно е да разнообразим седналото положение, като отделим пет минути за простички упражнения. Можем да ги правим дори в офиса, до бюрото, пише Self Magazine.