По-рано тази седмица стана ясно, че Патрис Евра е решил да сложи край на кариерата си. През годините френският футболист определено спечели симпатиите на много хора.

Патрис Евра, една пуйка и какви реакции предизвика облизването ѝ

Патрис Евра излезе голям палавник

То не беше пляскане, то не беше облизване

По случай оттеглянето си The Players' Tribune публикуваха писмо на Евра, в което той прави кратка равносметка на кариерата си.

В него легендата на Манчестър Юнайтед пише за трудните моменти, през които му се е наложило да премине, и как е успял да се справи с тях.

Снимка 436738

Източник: GettyImages

Ние обаче ще обърнем внимание на една доста интересна част от писмото на Евра, която първоначално си помислихме, че е шега.

Еден Азар, Реал Мадрид и наднорменото тегло на футболиста

Излишните килограми на Еден Азар

Има ли проблем с килограмите футболистът

Патрис Евра споделя, че през 2004 г., когато играеше за Монако, е бил настъпен много неприятно от противников футболист по време на мач. Наложило се е да посети болница, където е казал на тогавашния треньор на отбора Дидие Дешан, че болката е толкова силна, че няма да може да играе известно време, защото му е трудно дори да ходи.

Отборът обаче се е нуждаел от Евра и от борбения му дух. Лекарите са опитали всякакви методи, за да облекчат болката му, но нищо не е помогнало. Тогава човек от щаба го посъветва да действа като в старата школа и да сложи парче пилешко месо в обувката си.

Ектор Бейерин и как един футболист може да бъде веган, влогър и манекен

Близък план: Ектор Бейерин

Футболистът е живото доказателство, че няма невъзможни неща

Първоначално идеята му се е сторила доста шантава, но понеже е широкоскроен, е решил да пробва. Оказало се е, че пилешкото месо наистина е облекчило болката по време на игра. По-странното е, че на Евра му се е наложило да слага месо в обувката си цели четири месеца, докато травмата не отшуми.