Ако трябва да изградим с думи образа на съвременния футболист, то описанието би било нещо от сорта на: добре изглеждащ спортист, който обръща огромно внимание на външния си вид, печели много пари (понякога и безумно много), които най-често харчи за жени, бързи коли, яхти и други глезотии.

Ектор Бейерин, Louis Vuitton и едно модно ревю

Как от футболист се става манекен

Ектор Бейерин продължава да сбъдва мечтите си

Разбира се, в този своеобразен калъп удобно се наместват повечето имена от съвременния футбол. С което обаче техният образ в обществото невинаги се изчерпва. 

Да вземем за пример Кристиано Роналдо. Неоспорим факт е, че той държи на външния си вид, печели много пари и - факт, се глези с тях. Но португалецът е много повече от това. Футболистът редовно дарява сериозни суми за лечението на деца, както и на най-различни благотворителни организации. С което показва, че най-малко не се е самозабравил. И така се измъква от захаросания образ на футболиста на нашето време.

По свой начин същото прави още един негов колега. Той може и да не изкарва толкова много пари, но пък успява да намери как отново да приковава вниманието на всички към себе си.

През 2013 г. Арсен Венгер - мениджърът на Арсенал по онова време, привлича в редиците на лондончани испанецът Ектор Бейерин. Дотогава той е един от юношите на Барселона, където преминава през почти всички формации на клуба. Талантът му не остана незабелязан и в Арсенал и още същата година, когато става част от лондонския клуб, е изпратен под наем за един сезон в Уотфорд - за да свикне с английския футбол и да натрупа малко опит. 

Оттогава испанецът тренира неуморно и дава всичко от себе си, за да се превърне в ключова фигура за Арсенал. Постоянството му се отплаща и Бейерин постепенно става неизменен титуляр - първо на англичаните, а след това и за испанците - като част от националния отбор, където през 2016 г. успява да запише и първите си мачове.

Едно от качествата, което определено отличава Бейерин от останалите, е бързината. Тя го прави и един най-бързите футболисти в света. А заедно с упоритостта, постоянството и всички останали негови качества, тя качва неговата цена, която в момента е 40 милиона евро.

Съдбата обаче реши да подложи волята на испанеца на изпитание. В началото на годината Бейерин контузи тежко коляното си. Наложи се и операция, която го извади от играта до края на сезона. Прогнозите са, че ще може да се върне отново през септември, което си е доста добра новина.

Но духът на Ектор Бейерин определено не беше сломен. И вместо да се остави на контузията, той направи нещо много умно - канализира енергията си в нова посока, в това да създава влогове, чрез които да информира феновете си как протича възстановяването му. 

Като всеки млад човек 24-годишният Бейерин също е активен в социалните мрежи, но определено не е от онези, които качват всеки ден нова снимка. В Instgragram го следват почти 3 милиона души, а постовете му надхвърлят 560. В канала му в YouTube обаче е доста по-интересно. 

Там той има няколко влога, чиято цел е да дадат близък план на личния му живот. Видеата са насочени най-вече към това как протича възстановяването от контузията, но от тях разбираме и доста за ежедневието му.

В делничен ден испанецът се събужда в 8 ч. сутринта. След това закусва и до 9 ч. е на базата на Арсенал, където минава медицински преглед и тренира горната част на тялото. Налага се да слага и лед върху контузеното си коляно - по няколко пъти на ден. Признава си, че е нещо доста досадно, но е стриктен и в това задължение. 

Но влоговете далеч не изчерпват случващото се около Ектор Бейерин. Както лесно можем да се убедим от профила му в Instagram, футболистът има афинитет към модата. Не пропуска да посещава седмицата на модата в Лондон, а тази година беше и на тази в Париж.

За разлика от всички пъти досега, този той не беше просто поредния зрител. На ревю на марката Louis Vuitton Бейерин направи дебюта си и като модел. А реакциите на хората в социалните мрежи бяха доста положителни. Според повечето от тях е доста различен от обикновено, но във възможно най-добрия смисъл на думата. Не са малко и онези, които смятат, че е най-стилният футболист.

Ние сме напълно и с двете твърдения. Но няма как да пропуснем и още нещо, което го отличава от колегите му. Преди около две години испанецът решава напълно да изключи от менюто си животинските продукти. 

Всичко започва като експеримент, но бързо става ясно, че веганството му се отразява много добре. За тази промяна в начина си на живот Бейерин говори в интервю за The Players' Tribune. Там той казва, че физическото му състояние се е подобрило, че вече не изпитва болки в глезените, а тялото му се възстановява много по-бързо след физическо натоварване.

Том Елис, "Луцифер" и как актьорът е влязъл във форма за сериала

Как Сатаната е станал толкова секси

В какво се крие добрата форма на Том Елис

Разбира се, Бейерин не е единственият футболист, отказал се от животинските продукти. Това са направили и Крис Смолинг, Джак Уилшър и други, но испанецът определено дава най-голяма гласност на ползите от това да си футболист и веган в едно. А като прибавим към това влогър и манекен, определено ни става защо Ектор Бейерин излиза своеобразно очертания калъп на футболистите.