Нинет Лонгсуърт е известна сред своите близки като отдадена майка на три деца и баба на няколко внука. Светът й е разбит през 2018 г., когато бракът й неочаквано приключва, оставяйки я опустошена, само ден след като отпразнува 24-ата си годишнина от сватбата.

"Оказах се сама. Току-що бяхме отпразнували 24-тата годишнина от сватбата, но ден по-късно всичко приключи", обяснява тя.

"Бяхме се запознали в гимназията и започнахме да излизаме, когато бях само на 19 години. Беше като влакче в увеселителен парк - възходи и падения и много изпитания, които съпътстваха факта, че сме млади родители", добавя Нинет.

За да се справи с разбитото сърце, тя се обръща към фитнеса като терапия. И въпреки че винаги е била активна, тя навлиза в света на вдигането на тежести за пръв път. Отдадеността и дисциплината стават нейни ръководни сили.

Сега, на 55 години, Нинет е сила, с която трябва да се съобразяваме. Тя тренира впечатляващите пет до шест пъти седмично, като без усилие може да вдигне зашеметяващите 91 кг, опровергавайки всички очаквания.

Упоритата работа и решителността на Нинет не остават незабелязани и тя печели няколко рекорда по силов трибой в Канада, затвърждавайки мястото си на истински пионер в света на силовите спортове. "Сега съм състезател по силов трибой, държаща канадски рекорди в моята възраст", споделя тя.

Сара Гюртс - момичето с рядко генетично кожно заболяване, чиято кожа е сбръчкана като на баба

Тя е само на 31, макар кожата ѝ е сбръчкана като на баба

Историята на Сара Гюртс

Въпреки че се сблъсква с разбито сърце и предизвикателствата да бъде необвързана от години, Нинет остава обнадеждена и всеотдайно вярва в истинската любов. Тя копнее за силната и изпепеляваща любовта - точно като онази, показана във филми като "Тетрадката" - любов, която надхвърля времето и обстоятелствата. 

"Ще чакам този, който наистина заслужава моята светлина и ще я насърчава да свети ярко", казва Нинет. "Междувременно живея най-добрия си живот. Свободна съм да правя каквото искам. Грижа за себе си физически, емоционално и духовно и гледам да се смея всеки ден."

Вярвайки дълбоко в силата на любовта като обмен на енергия, Нинет я смята за ценно нещо, което трябва да се споделя само с някой необикновен. "Само някой много специален заслужава това", подчертава тя с непоколебима убеденост.

Въпреки желанието си за пълноценна връзка, тя приема такива отношения много сериозно и не излиза случайно на срещи. За Нинет любовта не е игра и смята, че ангажиментите трябва да се приемат сериозно. Затова си е поставила строги критерии към потенциалните партньори. "Никога не бих се срещала с някого наполовина на моята възраст, което би било около 27", твърдо заявява тя.

Керстин Тристан - тя е на 56, вече е баба и харчи всичките си спестявания, за да татуира цялото си тяло

Тя е на 56, вече е баба и харчи всичките си спестявания, за да татуира цялото си тяло

Шарената история на Керстин Тристан

"Правило е: без по-млади от сина ми, който тази година навършва 35." Отдадеността на Нинет да намери истинска и трайна любов е непоколебим и правилният човек несъмнено ще се появи, за да се присъедини към нейното пътуване в живота, отбелязва Bright Side.