На 10-годишна възраст Сара Гюртс е диагностицирана с рядко генетично заболяване, засягащо кожата и ставите. Състоянието намалява производството на колаген, което води до тънка и набръчкана кожа в млада възраст. Гюртс споделя, че мечтата й да стане модел тогава е изглеждала напълно невъзможна, заради поставената ѝ диагноза.

Наташа Бишъп - момичето, родено без вагина

Наташа Бишъп - момичето, родено без вагина

Преживява “пълна агония”, за да живее като нормална жена

През 2015 г. Гюртс решава да сподели историята си в кампанията Love Your Lines, която отбелязва уникалните характеристики на кожата. Кампанията насърчава хората да изпращат истории и снимки на своите състояния, за да запознават света с тях, което да им помогне да се чувстват по-малко различни.

Така Гюртс разказва за най-голямата си несигурност, кожата си, и признава, че го е крила в гимназията. Тя разкрива, че не е искала да го обсъжда от срам, но през цялото време се е чувствала зле, защото пази тази тайна. Нейната история обаче далеч не е единствената, а резонира с милиони други, които се борят със собственото си самовъзприятие и образ на тялото си.

Гюртс споделя, че й е отнело известно време, за да спечели увереността, която има днес, въпреки че вече може да се похвали с подкрепящи последователи в социалните мрежи и се появи в кратък филм. В статия в The Mighty тя говори за това как една минала връзка в началото на 20-те ѝ години я кара да осъзнае как борбите за образа на тялото й се отразяват на нея и на близките й.

Вече на 31 г., Гюртс е категорична, че иска да се занимава с фотография и моделиране, вместо да се крие. Целта ѝ е да се даде повече гласност за състоянието ѝ, от което страдат и други хора по света, като същевременно се опита да превъзпита обществото що се отнася до стандартите за красота, поставени от модната и козметична индустрия.

Гюртс има желанието да разруши невидимите очаквания за съвършенство, които засягат всички области на живота, включително работа, общуване и лични взаимодействия.

Разбира се, навигирането сам в това трудно пътуване на приемане би било невероятно трудно, но Сара има късмета да разполага с грижовни хора до себе си.

Един от тези специални личности е нейната майка, с която Сара наскоро сподели снимка, надписвайки я: "Благодаря ти за всички невероятни спомени, любов и светлина, които донесе в живота ни досега. Предстоят още безброй такива. "